Thursday , April 25 2024

Tag Archives: oua

Vopseaua de ouă conține cu 113% mai mulți aditivi decât în 2015

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 -2022 pe 60 de produse tip vopsea de ou, iar rezultatele arată că în ultimii 7 ani vopseaua de ouă are cu 113% mai mulți aditivi. Potrivit InfoCons, produsele studiate s-au găsit sub formă de vopsea lichidă, vopsea praf/granulată, vopsea gelificată, …

Mai mult »

Ouă Kinder produse în Belgia, retrase după descoperirea a zeci de cazuri de salmonella în UE

Zeci de cazuri de salmonella au fost descoperite în Europa, suspiciunile îndreptându-se spre produsele de ciocolată Kinder produse în Belgia şi retrase de la comercializare de producătorul Ferrero, informează AFP. Grupul Ferrero a informat marţi că a decis să retragă de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la …

Mai mult »

Alertă: Sute de mii de ouă cu origine falsificată, vândute în România

Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute pe piaţa românească de o reţea activă în 3-4 state membre ale Uniunii Europene, filiera fiind ulterior descoperită şi eliminată, a declarat, joi, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea. Ouă din Bulgaria și …

Mai mult »

Inflație de 3,8%, în noiembrie. S-au scumpit carnea de porc, fructele și ouăle

Rata anuală a inflației se situează la 3,8%, în luna noiembrie, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 3,7%. Comparativ cu luna octombrie, în noiembrie cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete, cu 4,33%, carnea de porc …

Mai mult »

Ministrul Daea a sesizat Consiliul Concurentei pentru preturile care au explodat la oua, unt sau carne

Consiliul Concurentei a fost sesizat in privinta scumpirilor aparute la alimente, in special la oua, carne si produse lactate, intrucat analizele Ministerului Agriculturii nu au scos in evidenta motive obiective care sa determine majorari de preturi, iar institutia nu are instrumente si prevederi legale pentru a interveni pe piata, a …

Mai mult »

Scandalul oualor infestate ajunge in Romania: O tona de galbenus de oua contaminat cu fipronil, depistata in Timis

Autoritatea Sanitar-Veterinara anunta ca in judetul Timis a fost descoperita si sechestrata o tona de “galbenus de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania”. Lotul respectiv a fost retinut in depozitul unitatii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare, precizeaza ANSVSA, intr-un …

Mai mult »

Oul, uzina de energie nutriţională. Mituri despre acest aliment controversat

Despre ouă s-au spus multe lucruri, făcând din acest aliment un subiect de controversă. Drept urmare, mulți au început să evite ouăle și să le înlocuiască cu alte alimente. Încă persistă mitul conform căruia consumul a mai mult de două ouă pe săptămână are efecte nefaste asupra organismului, contribuind la …

Mai mult »

Tehnica Luciei Condrea din Moldoviţa de închistrire a ouălor, înregistrată la OSIM

Conform certificatului eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, artista de la Moldoviţa este singura care poate folosi cele şapte modalităţi de închistrire a ouălor, create de ea, descrise mai jos. Se presupune că această interdicţie se aplică doar celor care doresc să folosească aceste tehnici în scop …

Mai mult »

Consumul de oua creste buna dispozitie

Triptofanul, o substanţă care există în ouă, are capacitatea de a-i face pe oameni să devină mai generoşi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii olandezi, informează dailymail.co.uk. Oamenii de ştiinţă spun că triptofanul, un aminoacid din anumite produse alimentare, poate să influenţeze comportamentul uman. Într-un set de experimente, savanţii olandezi …

Mai mult »

Ouăle, benefice sau nu pentru organism?

Odinioară “demonizate” pentru că ar fi fost rele pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat titlul de aliment sănătos în ultimii ani, pe măsură ce studiile au stabilit că nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, ci şi pentru pierderea kilogramelor în plus. Conțin mai mulți antioxidanți decât un măr Cercetătorii …

Mai mult »