O echipă de oameni de ştiinţă care a dorit să verifice o veche zicală potrivit căreia ”vinul după bere e o plăcere, iar berea după vin...

Un nou studiu publicat in revista Journal of the American Geriatrics Society a descoperit ca persoanele care au consumat bauturi carbogazoase dietetice, timp de noua ani, si-au triplat grasimea abdominala, spre deosebire de cei care nu au avut acest obicei. Studiul a analizat datele colectate de la 749 de persoane cu varsta de peste 65, care au fost intrebate, pe parcursul...

Dacă nu vreţi să suferiţi un infarct, este recomandat să se evite băuturile acidulate. Şi asta, pentru că o singură asemenea băutură creşte riscul unui infarct cu o treime. O campanie a autorităţile sanitare britanice atrage atenţia asupra efectelor negative pe care le au băuturile carbogazoase. Nu numai că riscul unui infarct creşte cu o treime, dar...

O substanţă chimică ce se găseşte în numeroase băuturi carbogazoase poate fi extrem de dăunătoare pentru sănătate, putând cauza şi cancer, potrivit unor studii recente conduse de specialişti. Culoarea auriu caramel pe care o au multe băuturi carbogazoase şi pe care etichetele acestor produse din Statele Unite o anunţă drept “colorant caramel”...

Din ce în ce mai căutate, băuturile light dau naştere la întrebări. Recent, oameni de ştiinţă au încercat să explice următorul paradox: persoanele supraponderale care preferă băuturile cu nivel scăzut de zahăr au tendinţa să mănânce mai mult, informează La Libre Belgique. Bere ‘light’ pentru a evita luarea în greutate? Nu este cazul. Potrivit...

Băuturile răcoritoare de tip ceai de pe piaţa românească au un conţinut de minimum doi aditivi alimentari (E-uri), nivelul maxim fiind de opt, potrivit rezultatelor unui proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS...

romfour romfourromfour romfourromfourromfourromfour