Wednesday , April 24 2024

Vin ardelenii pe Areni!

Cupa. Rapid [800x600]

Rapidul va înfrunta pe Gaz Metan Mediaş în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. Cel mai probabil, meciul va avea loc marţea viitoare, cu începere de la ora 16.00, pe stadionul Areni. “Este un adversar accesibil. Putem să-i batem”, a declarat preşedintele Rapidului, Dumitru Moldovan. “Vom încerca să ne calificăm mai departe. Va conta foarte mult publicul. Un stadion plin ar fi cea mai mare motivaţie pentru băieţi”, a completat antrenorul Bogdan Tudoreanu. In lotul celor de la Gaz Metan Mediaş se regăseşte şi atacantul sucevean Alex Buziuc 

Sorţii au decis. Rapid Suceava va înfrunta formaţia Gaz Metan Mediaş în şaisprezeci-mile de finală ale Cupei României Timişoreana.
Intâlnirea va avea loc cel mai probabil marţi, cu începere de la orele 16.00, pe stadionul Areni, ţinând cont că Gaz Metan nu este o echipă atractivă pentru televiziuni, iar vineri are meci de campionat în Liga I.
Bogdan Tudoreanu, antrenorul celor de la Rapid Suceava, este mulţumit de tragerea la sorţi de ieri, fiind de părere că Gaz Metan Mediaş este o echipă abordabilă, pe care “ceferiştii” au şanse să o elimine cu un stadion plin în spate. “Gaz Metan este o echipă abordabilă. In proporţie de 90%, cred că vom juca pe stadionul Areni şi sunt convins că va fi o atmosferă frumoasă. Nu ştim cum vor trata cei de la Mediaş meciul de Cupă, dar cu siguranţă vor avea parte de o replică bună din partea noastră. Ne aşteaptă un meci dificil, dar suntem pe val şi vom încerca să ne calificăm mai departe în optimi. Va conta foarte mult publicul. Un stadion plin ar fi cea mai mare motivaţie pentru băieţi”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.
Seful băncii tehnice de pe Areni consideră că va conta şi stare de spirit cu care cele două echipe vor aborda meciul de săptămâna viitoare. “Pentru noi, deocamdată, este important să trecem cu bine de meciul cu Săgeata, să scoatem un rezultat bun sâmbătă. In ecuaţia meciului de Cupă va conta şi rezultatul pe care îl scot cei de la Mediaş, vineri, contra Viitorului. Dacă nu câştigă, îşi complică puţin situaţia în campionat şi ar putea trata altfel meciul cu noi”, crede Ted.
Moldovan: “Sper să aşteptăm Mediaşul de pe primul loc, cu 8.000 de oameni în tribune”
La rândul său, preşedintele Dumitru Moldovan speră ca rapidiştii să-i aştepte pe cei de la Gaz Metan Mediaş de pe primul loc al clasamentului şi cu stadionul plin.
“Este un adversar accesibil. Putem să-i batem. Este bine că jucăm pe Areni. Sunt singur că va veni multă lume la meci, dar depinde şi ce rezultat vom obţine în meciul cu Săgeata Năvodari. Dacă câştigăm sâmbătă, îi aşteptăm pe cei de la Mediaş de pe primul loc al clasamentului, cu 8.000 de spectatori în tribune”, a declarat preşedintele-executiv al clubului Rapid Suceava.
Atacantul sucevean Alex Buziuc vine ca adversar pe Areni
Cu prilejul meciului de săptămâna viitoare, suporterii suceveni îl vor revedea la lucru, în calitate de adversar, şi pe fostul atacant al Sportingului, Alex Buziuc, aflat în acest moment în lotul ardelenilor.
Condusă de pe banca tehnică de Cristi Dulca, gruparea din Mediaş a ocupat locul 13 în sezonul trecut al Ligii I, iar în acest sezon, după primele şapte etape, ocupă locul 10. In ediţia precendentă a Cupei României, Gaz Metan Mediaş a ajuns până în optimile de finală, unde a fost eliminată de viitoarea câştigătoare a trofeului, Astra Giurgiu.
Programul şaiprezecimilor de finală ale Cupei României:
CS Mioveni – Astra Giurgiu
Viitorul Axintele – CFR Cluj
ACS Berceni – Steaua
Unirea Jucu – Petrolul
Poiana Câmpina – Dinamo
Soimii Pâncota – Pandurii
Săgeata Năvodari – Viitorul
FC Caransebeş – CSU Craiova
FC Bihor – Universitatea Cluj
CF Brăila – Oţelul Galaţi
SC Bacău – Ceahlăul
Chindia Târgovişte – FC Braşov
Rapid Suceava – Gaz Metan
CSM Râmnicu Vâlcea – CSMS Iaşi
Rapid Bucureşti – FC Botoşani
ASA Târgu Mureş – Concordia

Optimile de finală ale Cupei României vor avea loc pe 29 octombrie. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …