Thursday , April 25 2024

Viitorul Liteni și Recolta Fântânele joacă cu trofeul “Railex” pe masă, astăzi, pe Areni

Cele două formații se înfruntă, cu începere de la ora 17.00, în finala fazei județene a Cupei României. In caz de egalitate se va trece direct la executarea loviturilor de la 11 metri. In pauza meciului, vor fi premiate campioanele județene la juniori U15, U13 și U11

Viitorul Liteni și Recolta Fântâ­nele evoluează cu trofeul Railex pe masă, astăzi după-amiază, cu înce­pere de la ora 17.00, pe stadionul Areni, în finala fazei județene a Cupei României – ediția 2018/2019.

Deținătoare a trofeului, Viitorul Liteni a ajuns din nou în ultimul act al competiției, după ce eliminat pe parcurs formațiile Juniorul Suceava, FC Pojorâta și Vânătorul Dorna Candrenilor. De partea celalaltă, Recolta Fântânele a trecut până în finală de grupările Viitorul Adân­­cata, Moldova Drăgușeni, Polul Nord Falcău și Zimbrul Siret.

“Toată lumea ne consideră favoriți prin prisma locului din campionat și a prestațiilor noastre din ultima vreme. Într-o competiție a surprizelor, așa cum este Cupa României, șansele sunt însă egale, meciul începe de la 0-0. Cert este că vrem să fim prima formație care câștigă pentru al doilea an consecutiv trofeul, mai ales că avem promisă și o primă specială din partea domnului primar și al Consiliului de Administație. În ceea ce privește suporteri, deși nu organizăm deplasare, sunt convins mulți vor veni benevol”, a spus an­trenorul Viitorului, Demis Maran­da, care nu știe dacă va putea miza astăzi pe atacantul Marian Apostol.

De partea cealaltă, cei din Fântâ­nele mizează pe dorința de afirmare a jucătorilor în încercarea a produce supriza în finala Cupei României. “Noi plecăm din postura de outsideri pentru că jucăm împreună de puțin timp, în comparație cu cei din Liteni care au un plus de experiență. Cine va alerga mai mult, va câștiga acest meci. Noi suntem optimiști că vom face un joc bun, mai ales că avem promisă și o primă din partea Primăriei Fântânele și a sponsorilor Ovidiu Adăscăliței și Ursu Construcții. Banii contează însă mai puțin într-un astfel de meci” a precizat antrenorul-jucător Ştefan Avasiloaie, care se ocupă de pregătirea echipei Recolta altături de Costel Pătrășcanu.

Finala de astăzi va fi arbitrată de o brigadă formată din centralul Andrei Corduneanu (Fălticeni), asistat la cele două tușe de Sebas­tian Păduraru (Gura Humorului) și Alexandru Blanariu (Fălticeni). Florin Motriuc este arbitru de ­re­zer­vă, iar Gheorghe Coșereanu obser­vator.

În caz de egalitate la finalul celor 90 de minute de joc, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

Cele două formații vor intra pe teren în echipamente de joc oferite de Asociația Județeană de Fotbal în baza unui parteneriat cu Consiliul Județean și firma Railex. În pauza finalei vor fi premiate și campioa­nele județene de la categoriile U15, U13 și U11, fiecare urmând să primească câte un rând de echipament, cupe, mingi și di­plome din partea sponsorilor Florconstruct, Nicolmit și Vivendi, a anunțat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …