Thursday , April 25 2024

Viitorul Liteni s-a calificat în turul II al Cupei României

In primul tur a competiției, echipa condusă de Demis Maranda a trecut miercuri după-amiază, pe teren propriu, de Şomuz Fălticeni, cu un spectaculos 4-3. Gazdele au marcat prin Mihai Guriță (două) și Radu Tomescu (două – ambele din penalty), pentru fălticenenii punctând Lucian Luchian, Eduard Julei (penalty) și Andrei Mateiciuc 

Viitorul Liteni s-a calificat în turul II al Cupei României, după ce a trecut miercuri după-amiază, pe teren propriu, în faza inaugurală a competiției, de divizionara a treia Şomuz Fălticeni, cu scorul de 4-3.

Venită pe stadionul “Ion Pintilescu” cu o echipă încropită în ziua jocului, gruparea fălticeneană a deschis scorul în minutul 7, când Luchian a scăpat singur spre poarta gazdele și l-a lobat pe Bicleanu. Trupa lui Demis Maran­da n-a resimțit șocul primii go­­lului, reușind să egaleze în ­mi­nu­tul 22, când Duțică a centrat de pe partea stângă, iar Mihai Gu­riță, reactivat ca jucător la 46 de ani, a înscris cu o lovitură plasată de cap. Tot ­vete­ranul echipei din Liteni avea să scoată și penalty-ul din care Viitorul a preluat conducerea în minutul 37, executantul loviturii de pedeapsă fiind Radu Tomescu. Repriza de vis a gazdelor s-a concretizat într-un nou gol în minutul 45, când Duțică a insistat  la o minge în colțul terenului, a centrat până la omniprezentul Guriță, iar acesta a bifat “dubla” cu toată opoziția lui Cătălin Pascal.

Şomuz a reintrat în joc în debutul părții secunde, cu largul concurs al centralului botoșănean Mihai Viorel Hăivaș, care, în minutul 56, a dictat ușor penalty după ce Solcan ar fi șters cu brațul o minge aflată în mâinile portarului Bicleanu. Julei a transformat de la 11 metri, iar pe fondul unui forcing susținut, oaspeții au egalat patru minute mai târziu, dintr-o lovitură liberă din colțul careului executată de Andrei Mateiciuc.

Soarta calificării avea să se decidă în minutul 72, când nou-intratul Kuruc a blocat un șut cu mâna în interiorul suprafeței de pedeapsă, arbitrul întâlnirii a acordat din nou penalty, iar același Radu Tomescu a trimis Viitorul Liteni în turul II al Cupei României cu reușita de 4-3.

Viitorul Liteni: Bicleanu – Velescu, Gheorghiță, Dragomir, Duțică, Cristescu, Solcan, P. Răzlog, Tomescu, Guriță, Vicu. Antrenor: Demis Maranda. Au mai intrat: Netea și Duman.

Şomuz Fălticeni: C. Pascal – Chisă­liță, Murărașu, P. Ionescu, Cotoară, Julei, Zamă, Priboi, Mateiciuc, Luchian, Marinescu. Antrenor Daniel Stoica. Au mai intrat: Kuruc și Mreană.

Tot miercuri, în primul tur al Cupei României, în zona de nord a Moldovei s-au mai disputat meciurile: Viitorul Albești (BT) – Sănătatea Darabani (BT) (scor 3-9), Unirea Mircești (IS) – CSM Pașcani (IS) (scor 6-2) și Bradu Borca (NT) – Ceahlăul Piatra Neamț (scor 0-3).

Turul II al Cupei României, în care vor intra printre altele și formațiile Foresta Suceava și Ştiința Miroslava, este programat pe 14 august. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …