Friday , March 29 2024

Viitorul Liteni, eliminată din Cupa României la loviturile de departajare

Echipa condusă de Demis Maranda a părăsit competiția în Turul II, după ce a pierdut în mod dramatic, cu scorul general de 5-6, meciul disputat miercuri, pe teren propriu, în fața Ceahlăului Piatra Neamț. Nemțenii au condus la Liteni cu scorul de 2-0, dar gazdele au trimis jocul la penalty-uri, după ce au egalat printr-o dublă semnată de Guriță

Viitorul Liteni a ratat calificarea în Turul III al Cupei României, după ce a pierdut în mod dramatic, la loviturile de departajare, meciul susținut miercuri, pe teren propriu, în fața celor de la Ceahlăul Piatra Neamț.

Divizionara a treia nemțeană a început bine jocul de pe stadionul “Ion Pintilescu”, reușind să deschidă scorul în minutul 8, când fundașul Fomba Bourama a finalizat în gol un corner inventat de centralul ieșean Lucian Diaconu. Bicleanu le-a refuzat apoi golul doi oaspeților, respingând spectaculos de sub transversală, iar la poarta opusă, Bijec a șutut din afara careului, puțin pe lângă buturile apărate de Barna.

Ceahlăul și-a dublat avantajul la jumătate de oră de la fluierul de start, prin camerunezul Franck M’Barga, care l-a învins pe Bicleanu dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga. Fără nimic de pierdut, echipa din Liteni a urcat în ofensivă, iar semnalul revenirii a venit de la Mihai Guriță, care a redus din diferență în minutul 36, după ce a deviat mingea pe spate la un corner executat de Tomescu. Mai mult, șase minute mai târziu, veteranul de 46 de ani al gazdelor a reușit dubla, stabilind scorul pauzei la 2-2 cu o lovitură de cap, din pasa lui Bijec.

Trupa condusă de Demis Maranda și Cătălin Holca a făcut pasul înapoi în partea secundă, dar formația nemțeană nu a putut să desfacă o apărare a gazdelor pusă de două linii. Până la finalul primelor 90 de minute, singura ocazie notabilă i-a aparținut nou-intratului Gliga, care a șutat din unghi în brațele lui Barna, iar meciul a intrat în prelungiri.

Mai proaspeți fizic, oaspeții au avut două șanse bune de a înscrie în reprizele suplimentare, când {oimu a sutat puțin pe lângă vinclu, iar M’Barga a nimerit bara transversală dintr-o lovitură de la 20 de metri. De partea opusă, principalul pericol la poarta Ceahlăului a rămas Mihai Guriță. Veteranul gazdelor a fost blocat pe final în poziție de unu la unu cu Barna, iar soarta calificării avea să se decidă la 11 metri.

La loteria penaltyuri-lor, Viitorul a înscris de trei ori prin portarul Bicleanu, Gliga și Tomescu, în vreme ce Ceahlăul a transformat patru lovituri prin Matei, Keita, Andreș și M’Barga. ~n schimb, au ratat Corban și Solcan, pentru gazde, respectiv Ov. Toma, pentru nemțeni.

Viitorul Liteni – Ceahlăul s-a terminat 5-6, iar trupa condusă de Demis Maranda părăsește cu capul sus Cupa României, urmând să se concentreze pe noul sezon al Ligii a IV-a, în care va debuta duminică.

Viitorul Liteni a început în formula: Bicleanu – V. Răzlog, P. Răzlog, Solcan, Duțică – Dragomir, Velescu, Corban, Tomescu – Guriță, Bijec. Pe parcurs au mai intrat: D. Cristescu, Gliga, Gheorghiță și A. Duman.

(Dănuț CHIDOVE})

 

 

 

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …