Friday , April 19 2024

Viitorul Liteni a câștigat la Târgu Neamț, dar a ratat promovarea în Liga a III-a

Trupa condusă de Demis Maranda și Cătălin Holca s-a impus sâmbătă, pe terenul celor de la Ozana, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Duțică și Bijec. Viitorul a terminat meciul retur al barajului cu un jucător mai puțin, după eliminarea lui Apostol. Nemțenii câștigaseră în tur cu 4-1, astfel că au promovat cu scorul general de 5-3

Viitorul Liteni s-a impus sâmbătă, pe terenul celor de la Ozana Târgu Neamț, cu scorul de 2-1, în manșa secundă a barajului de accedere în Liga a III-a. Insuficient însă ca soartă promovării să se schimbe, în condițiile în care trupa condusă de Demis Maranda și Cătălin Holca fusese surclasată în meciul tur de pe teren propriu cu scorul de 1-4.

Chiar dacă erau mai mult cu gândul la petrecerea de după joc, nemțenii au deschis scorul în minutul 2, când Apreutesei l-a învins pe Bicleanu cu un șut în vinclu la colțul scurt. Fără nimic de pierdut, campioana județului Suceava a restabilit egalitatea la jumătatea primei reprize, prin Duțică, care a finalizat cu gol o lovitură de colț. În ciuda faptului că a rămas cu un om în minus pe teren, după ce Apostol a fost eliminat pentru două galbene, Viitorul a trecut în avantaj în minutul 66, când Bijec a înscris cu capul după un corner pentru scorul final de 1-2.

“Dacă nu luam acele două goluri în prelungirile meciului tur, cu siguranța altele erau șansele noastre de promovare. Am dominat manșa retur, puteam să mai marcăm chiar și în zece oameni, dar am ratat câteva ocazii incredibile pe final”, a precizat Demis Maranda.

Viitorul Liteni a început în următoarea formulă de joc: Bicleanu – Solcan, P. Răzlog, Velescu, D. Cristescu, Duțică, Ov. Bosancu, R. Tomescu, P. Maftei, M. Apostol, Bijec. Au mai intrat: Gliga și Netea.

Pe lângă Ozana Târgu Neamț, din zona Moldovei au mai promovat în Liga a III-a CSM Bacău, Hușana Huși și “U” Dunărea de Jos Galați.

Jucătorii de la Viitorul Liteni au intrat în vacanță până la sfârșitul lunii iulie, când vor debuta în faza națională a Cupei României. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Gelu CRĂCANĂ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …