Saturday , April 20 2024

VIDEO COMIC: Kimi Raikkonen s-a ratacit pe circuitul de F1 al Braziliei

Pilotul finlandez al echipei Lotus-Renault, Kimi Raikkonen, a fost protagonistul unui moment comic la Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, când, după o ieşire în decor, a încercat să folosească un drum secundar al circuitului de la Interlagos, pentru a reveni pe pistă, însă acesta era blocat.

Pe o ploaie care se înteţea, Raikkonen a ieşit în decor în ultimul viraj al turului 52, apoi a încercat să evite traversarea unei zone înierbate pentru a nu-şi deteriora cauciucurile, astfel că a luat-o pe un drum secundar, cu intenţia de ajunge din nou pe pistă. După ce rulat câteva sute de metri, finlandezul a constat că accesul era blocat de o poartă. Calm, Raikkonen a întors monopostul şi s-a revenit cu grijă pe pistă, traversând zona acoperită cu iarbă.

Raikkonen susţine că a ştiut ce face, pentru că a mai folosit calea respectivă de acces în 2001, când pilota pentru Sauber, dar, din nefericire, acum cineva a închis poarta.

“Am ieşit în decor în ultimul viraj, în turul 52. Nu mai vedeam bine, pentru că vizorul căştii era murdar şi aburit. În acea zonă, poţi reveni pe pistă printr-un drum secundar, dar trebuie să treci printr-o poartă. Ştiu asta, pentru că am trecut pe acolo în 2001, dar atunci poarta era deschisă. Cineva a închis-o de data asta. Anul viitor, am să mă asigur dinainte că e deschisă”, a povestit cu umor Raikkonen, informează crash.net.

În ciuda acestei “excursii”, pilotul echipei Lotus a reuşit o clasare pe locul 10, obţinând un punct. În final, el a terminat pe locul 3 în clasamentul piloţilor, cu o victorie, o performanţă foarte bună ţinând cont de faptul că finlandezul a revenit în Formula 1 în 2012, după doi ani de pauză. Raikkonen a fost singurul pilot în acest sezon care a terminat toate cursele, punctând în 19 dintre cele 20 de Grand Prix-uri desfăşurate.

Sebastian Vettel a devenit campion mondial pentru a treia oară consecutiv, după ce a ocupat locul 6 în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Braziliei, cursa fiind câştigată de britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes. Rivalul lui Vettel la titlul mondial, spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari, a terminat pe locul 2 la Interlagos, în timp ce al doilea pilot Ferrari, brazilianul Felipe Massa, a completat podiumul.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …