Friday , March 29 2024

USV a cucerit un nou titlu de campioană universitară

Handbaliștii conduși de Petru Ghervan, Adrian Chiruț și Iulian Andrei și-au apărat cu succes trofeul câștigat anul trecut, după ce s-au impus ieri, pe teren propriu, în finala Campionatului Național Universitar, cu scorul de 39-23, în fața reprezentativei Universității din Pitești u odată cu titlul național, echipa USV din Suceava și-a câștigat și dreptul de a participa la Campionatul European Universitar ce va avea loc în Portugalia USV - campioana universitara

Echipa Universității “Stefan cel Ma­re” din Suceava a devenit pentru al doilea an consecutiv campioană universitară la handbal masculin. Formația condusă de Petru Ghervan, Adrian Chiruț și Iulian Andrei și-a apărat cu succes trofeul, după ce s-a impus ieri, în sala “Dumitru Bernicu” din Suceava, în finala competiției, în fața reprezentativei Universității din Pitești, cu scorul de 39-23.

Gruparea suceveană a tranșat soarta finalei încă din prima repriză, încheiată cu scorul de 19-9, astfel că și-a permis să facă și spectacol la câteva faze fina­lizate de Andrei Olariu și Mihai Sandu. Chiruț și compania au ajuns în finală, după ce au câștigat grupa din care au făcut parte cu două victorii: 37-24 cu Universitatea “Ovidius” Constanța și 36-33 cu Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Podiumul competiției a fost completat de echipa Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău, care s-a impus în finala mică, cu scorul de 33-22, în fața reprezentativei Universității “Transilvania” din Brașov. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București a terminat pe locul 5.

Odată cu titlul național, echipa Universității “Stefan cel Mare” din Suceava și-a câștigat și dreptul de a participa la Campionatul European Universitar ce va avea loc în Portugalia. Anul trecut, sucevenii au câștigat competiția.

Universitatea “Stefan cel Mare” a mizat la Campionatul Universitar pe următorii jucători: Cristian Tcaciuc, Eduard Duman – Bogdan Baican, Gabriel Burlacu, Cătălin Costea, Andrei Olariu, Sebastian Polocoșer, Alin Petrea, Mihai Sandu, Andi Tofănel, Adrian Tîrzioru și Gabriel Cotinghiu.

“Universitatea din Suceava merită acest titlu. E un trofeu scontat. La noi handbalul universitar este la el acasă în Universitate. Noi nu adunăm spor­tivi de la alte echipe și avem șansa să câștigăm competiția aceasta an de an, dacă lucrurile vor funcționa la fel în conti­nuare. Vocația pentru performanță a Universității este lim­pede și direcția este clară”, a declarat, la final, antrenorul Petru Ghervan.

 Mihai Dimian militează pentru construirea unei săli polivalente în Suceava

Prezent la festivitatea de premiere de la final, rectorul interimar al USV, Mihai Dimian, a subliniat că munici­piul Suceava are nevoie urgentă de o sală polivalentă pentru ca handbalul local să performa la nivel național și chiar european.

“Ne dorim construirea unei săli polivalente în Suceava. Dacă nu se poate la nivelul orașului, avem proiectul din campusul 2 al Universitații. Si într-un caz și-n altul, trebuie însă finanțare. Partea bună este că o sală polivalentă se întreține din activitățile care se desfășoara acolo. Pe lângă activitățile sportive, poate găzdui și concerte, iar închirierea sălii aduce venituri care ar face această investitie sustenabilă. Invit consilierii locali și consilierii județeni să se gândească dacă nu este o investiție foarte bună pentru județ. Dacă ministerul sau guvernul nu alocă fonduri în cel mai scurt timp, trebuie să încercăm o investiție la nivel local. Suntem singurul județ din regiunea Moldovei, și probabil singurul din țară, care nu are o sală polivalentă. Lipsa infrastructurii afec­­tează și rezultatele echipei din Liga Națională. Dacă vrem să mergem în cupele europene, este nevoie de suportul publicului, este nevoie de o finanțare prin intermediul biletelor vândute și atunci putem menține și jucători foarte buni pe care îi avem la Suceava”, a spus Mihai Dimian.

Campionatul Național Universitar a fost organizat de Ministerul Edu­ca­ției Naționale, prin Federația Spor­tului Scolar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, Federația Română de Handbal, Clubul Sportiv Universitatea din Suceava, Asociația Județeană de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava și Scoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …