Friday , April 26 2024

Universitarii sunt cu moralul la pământ înaintea meciului cu Dunărea Călărași

“Odată cu înfrângerea cu Buzău s-a îngustat și drumul nostru spre îndeplinirea obiectivului. Urmează o serie de meciuri extraordinar de grele, în care trebuie să adunăm puncte pentru a ne clasa cât mai sus la finalul sezonului regulat. Am uitat gustul victoriei”, a declarat antrenorul Adi Chiruț, înaintea meciului pe care CSU Suceava îl dispută mâine, la CălărașI, în etapa a XVIII-a din Liga Zimbrilor 

Handbaliștii și antrenorii de la CSU Suceava sunt cu moralul la pământ înaintea meciului pe are echipa are programat mâine seară, de la ora 18.00, pe terenul Dunării Călărași, în etapa a XVIII-a a Ligii Zimbrilor.

Ajunși pe penultimul loc al clasamentului, universitarii au început să tremure se­rios în privința salvării de la retro­gradare. “Odată cu înfrângerea cu Buzău s-a îngustat și drumul nostru spre îndeplinirea obiectivului. Urmează o serie de meciuri extraordinar de grele, începând cu cel de la Călărași, în care trebuie să adunăm puncte pentru a ne clasa cât mai sus la finalul sezonului regulat. Am uitat gustul victoriei, dar trebuie să credem în noi. Important este să fim în formă maximă la intrarea în play-out”, consideră antrenorul Adi Chiruț.

Universitarii spun că merg să câștige la Călărași, dar nu-i mai crede nimeni, în condițiile în care, în această ediție de campionat, s-au întors cu puncte doar de pe terenul ultimei clasate, Universitatea Cluj. “Vom avea un meci foarte greu la Călărași, o echipă puternică mai ales pe teren propriu, dar mergem acolo să ne batem, să facem un joc cât mai bun și, de ce nu, să câștigăm. Cel mai important este să jucăm din nou ce știm noi”, a spus Bogdan Baican. “Trecem printr-o perioadă foarte grea. Este frustrant să ai nevoie de puncte și să pierzi trei meciuri la rând în ultimele zece minute, la diferență de un gol sau două. Sper să ne îmbunătățim jocul și să câștigăm la Călărași”, a adăugat Alin Petrea.

Dragnea, Sandu și Olariu sunt incerți pentru meciul de mâine seară.

În meciul direct din tur, disputat în octombrie, CSU Suceava și Du­nă­rea Călărași au remizat, în sala “Dumitru Bernicu”, scor 20-20.

Programul etapei a XVIII-a:

Dinamo București – Universitatea Cluj 50-38

Steaua București – HC Dobrogea Sud

Potaissa Turda – CSM Bacău

Dunărea Călărași – CSU Suceava

HC Buzău – CSM Făgăraș

Minaur Baia Mare – Politehnica Timișoara

CSM București – CSM Focșani

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menți­nere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …