Thursday , April 18 2024

Universitarii se așteaptă la un meci ușor cu ultima clasată

“Nu ar trebui să avem probleme”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț înaintea meciului dintre CSU Suceava și Universitatea Cluj, programat mâine seară, cu începere de la ora 18.00, în sala “Dumitru Bernicu”, în cadrul etapei a XXIV-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin

Meci de 1 solist în sala “Dumitru Bernicu”, acolo unde CSU Suceava primește mâine seară, de la ora 18.00, vizita celor de la Universitatea Cluj, în cadrul etapei a XXIV-a din sezonul regulat al Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Sucevenii nu cred că vor întâmpina probemele în fața ultimei clasate, ardelenii pierzând toate meciurile de până acum.

“Urmează un meci în care nu ar trebui să avem probleme, dar trebuie să fim concentrați și să încercăm totodată să pregătim ultimele două etape din sezonul regulat, etape în care vom înfrun­ta adversari ceva mai tari. Ne-am pro­prus să avem o clasare cât mai bună la intrarea în play-out”, a declarat antre­norul principal de la CSU, Adrian Chi­ruț.

“Vin niște meciuri foarte importante, care ne-ar putea să ne dea și mai multă liniște. Primul este cu Clujul, o echipă mai puțin experimentată, formată în special din studenți. Avem un moral bun și trebuie să legăm a două victorie. Dacă vom reuși să adunăm maximum de puncte din ultimele trei etape ale sezonului regulat, vom aborda play-out-ul de pe un loc bun, cu mai multă încredere” a adăugat secundul Iulian Andrei.

În meciul direct din turul sezonului regulat, CSU Suceava s-a impus pe terenul Universității Cluj, cu scorul de 31-26, după 14-14 la pauză.

Programul etapei a XXIV-a:

HC Dobrogea Sud – CSM Focșani

Dunărea Călărași – Potaissa Turda

CSU Suceava – Universitatea Cluj

Politehnica Timișoara – CSM Bacău

Minaur Baia Mare – CSM București

Steaua București – CSM Făgăraș

HC Buzău – Dinamo București

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …