Saturday , April 20 2024

Un român este CEL MAI BOGAT fost sportiv al lumii

dolari

Dacă la întrebarea ”Cine este cel mai bogat fost sportiv al lumii?” mulți dintre voi v-ați fi gândit, cu siguranță, cel puțin la Michael ”Magic” Johnson sau David Beckham, iată că răspunsul real este, pe cât de diferit, pe atât de surpinzător. Un român celebru deține titlul de cel mai bogat fost sportiv al lumii: Ion Țiriac.

Chiar dacă la auzul numelui Ion Țiriac mulți americani ar ridica din umeri, pentru europeni, mai ales pentru cei estici, fani ai tenisiului profesionist în anii 70-80, acest el are o rezonanță puternică.

Născut pe 9 mai 1939 la Brașov, românul, fost jucător de tenis, dar și de hochei, și-a câștigat repede renumele de ”Contele Dracula” pe terenul cu zgură.

Dar Țiriac nu a câștigat sume foarte mari de bani din sport -doar câteva milioane de dolari, scrie presa străină – , dar, în următorii doi ani de la căderea Zidului Berlinului, averea acestuia ajunsese la peste 100 de milioane de dolari. Pe la începtul anilor 2000, în conturile lui se aflau cam 500 de milioane de dolari, iar, în anul 2005, averea lui netă era estimată la 900 de milioane, potrivit libertatea.ro.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …