Wednesday , April 24 2024

UEFA taie in carne vie: Cum au fost pedepsite Romania si Ungaria

UEFA

Forul european a hotarat sa pedepseasca echipa nationala de fotbal a Ungariei ca urmare a incidentelor ce au avut loc la partida cu Romania, din preliminariile pentru Campionatul European din 2016. Nici nationala noastra nu a scapat nepedepsita.

Potrivit presei din Ungaria, vecinii nostri vor disputa o partida fara spectatori.

Aceasta decizie s-a luat intrucat fanii maghiari au apelat la scandari cu continut rasist si xenofob la adresa Romaniei.

In plus, fanii maghiari au facut semne obscene pe durata intonarii imnului Romaniei.

Astfel, Ungaria va disputa fara spectatori partida cu Insulele Feroe.

Pe de alta parte, Romania va plati o amenda in valoare de 110 mii de euro si va disputa fara spectatori partida cu Finlanda.

Ungaria ocupa locul 3 in grupa F, avand trei puncte in spatele Romaniei, cu doua meciuri de disputat.

Iata comunicatul Federatiei Romane de Fotbal:

Comisia de Disciplina, Etica si Control a UEFA a comunicat joi, 17 septembrie, sanctiunile primite de Federatia Romana de Fotbal, ca urmare a evenimentelor notate in raportul de observare ale celor doua meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucuresti.

In ceea ce priveste meciul cu Ungaria, Federatia Romana de Fotbal a fost sanctionata cu o amenda de 50.000 de euro ca urmare a incalcarii prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g si h (tulburari provocate de spectatori – lipsa de respect fata de imnul national si lupte intre suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Meciul cu Grecia a insemnat sanctionarea Federatiei Romane de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu portile inchise urmatorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. In cazul de fata, este vorba de partida cu Finlanda, programata pe data de 8 octombrie 2015, la Bucuresti, pe Arena Nationala.

Pentru acelasi meci s-a dispus si o amenda de 60.000 de euro, cele doua sanctiuni fiind dictate pentru incalcarea articolelor 14 (comportament rasist) si 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …