Wednesday , April 17 2024

UEFA: Meciul Serbia – Albania omologat 3-0, trei puncte retrase gazdelor, ambele federaţii amendate

Players of Serbia and Albania scuffle during their Euro 2016 Group I qualifying soccer match at the FK Partizan stadium in Belgrade

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis, joi, ca meciul Serbia – Albania, suspendat din cauza incidentelor la 14 octombrie, să fie omologat 3-0 pentru sârbi, iar gazdelor să le fie retrase trei puncte, ambele federaţii fiind amendate, informează uefa.com.

Comisia UEFA a decis să declare Serbia câştigătoare la “masa verde” a partidei contând pentru grupa I a preliminariilor Campionatului European.

Federaţia albaneză şi cea sârbă au fost fost amendate cu câte 100.000 de euro.

De asemenea, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a decis să îi retragă federaţiei sârbe trei puncte în preliminariile Euro-2016. “În plus, federaţiei sârbe i s-a impus să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu sub egida UEFA cu porţile închise.

Federaţia sârbă şi cea albaneză au dreptul să facă apel.

UEFA a deschis la 15 octombrie proceduri disciplinare după meciul suspendat Serbia – Albania, gazdele fiind cercetate pentru invadarea terenului de către suporteri şi pentru organizare necorespunzătoare, iar oaspeţii pentru refuzul de a continua partida şi pentru steagul arborat cu o dronă deasupra gazonului.

Citeşte şi: Meciul Serbia – Albania, întrerupt definitiv din cauza incidentelor. O dronă cu steagul Albaniei a fost lansată deasupra terenului. FILMUL evenimentelor – FOTO, VIDEO
“O procedură disciplinară a fost deschisă împotriva Federaţiei Sârbe de Fotbal (FSS) pentru incidente în tribune, aruncarea de torţe şi petarde, invadarea terenului de către suporteri, organizare necorespunzătoare şi folosirea de lasere. Totodată, UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Albaneze de Fotbal (FShF) pentru refuzul de a juca şi pentru afişarea unui steag neregulamentar”, a notat atunci forul continental.

Incidentele care au dus la întreruperea meciului Serbia – Albania au izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentând “Marea Albanie” a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, Stefan Mitrovici reuşind să prindă acest steag, moment în care a izbucnit o încăierare generală pe teren, iar fanii au intrat în suprafaţa de joc. Meciul a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0. (Mediafax)

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …