Tuesday , April 16 2024

Turneul de la Baku: Patricia Tig pierde dramatic prima sa finala in circuitul mondial

patricia tig

Patricia Tig a pierdut prima sa finala WTA din cariera, la Baku, in capitala Azerbaidjanului, dupa un meci disputat in compania Margaritei Gasparyan, Rusia, locul 112 WTA.

Scorul a fost 6-3, 5-7, 6-0 pentru sportiva din Rusia. Jocul a durat doua ore si 31 de minute.

Prima mansa a inceput echilibrat, dar s-a terminat in favoarea sportivei din Rusia, care a facut un break decisiv la 4-3 si a bifat primul set cu 6-3.

Tig nu a inceput jocul cu emotii, dimpotriva, a incercat sa fie agresiva, a incercat sa puna presiune pe serviciul lui Gasparyan, dar, din pacate, rusoaica a fost mai buna in momentele importante.

Un scenariu care s-a repetat si in setul 2, pana la 5-4 si serviciul pentru Gasparyan, moment in care Tig a reusit o revenire splendida, castigand trei puncte la rand, castigand setul cu 7-5 si ducand partida intr-un set decisiv.

Contrar asteptarilor, asteptari care o vedeau pe Tig peste Gasparyan, cel putin din punct de vedere psihologic, dupa acel final de set 2, Patricia nu a mai facut fata mansei decisive.

Dupa un prim game lung si extrem de disputat, in care Maria putea sa inchida serviciul propriu si sa faca 1-0, Gasparyan a facut pana la urma break si apoi totul a curs in controlul sportivei din Rusia.

S-a terminat 6-0 din pacate, iar Patricia Tig pierde sansa de a castiga primul sau titlu WTA la prima sa finala.

ziare.com

Vezi si

VIDEO. A fost lansat imnul echipei naționale de fotbal pentru EURO 2024, „Visăm împreună”. Clip cu Esca, Smiley, Bartoș, Andra, Irina Rimes

În urma calificării echipei naționale la EURO 2024, Federația Română de Fotbal (FRF) și postul …