Friday , April 19 2024

Tudoreanu, gata să demisioneze după eşecul la scor cu Academica

Antrenorul Rapidului a fost întors din drum de conducerea clubului, care a decis să meargă cel puţin până în vară pe mâna aceluiaşi staff-tehnic. Pentru rezultatele negative din ultima vreme, “ceferiştii” dau vina pe problemele financiare si pe lipsa unui teren de antrenament. “Nu am luat o primă din luna decembrie. Ar trebui să facă altfel bugetul. Să nu stăm până în mai fără bani. Sunt băieţi care vin din alte părţi să facă foamea la Suceava”, a semnalat atacantul Mircea Negru. Rapidul primeşte mâine, pe stadionul Areni, vizita celor de la FC Voluntari 

 Liga 2. Rapid - Tudoreanu [800x600]

Bogdan Tudoreanu era gata să-şi pre-zinte demisia din funcţia de antrenor principal al echipei Rapid Suceava după eşecul suferit sâmbăta trecută, scor 0-6, pe terenul celor de la Academica Argeş. Tudoreanu şi-a asumat întreaga vină pentru rezultatul din Trivale, iar miercuri, într-o discuţie purtată cu conducerea clubului, o fost gata să lase loc altuia pe banca tehnică de pe Areni. S-a lovit însă de refuzul preşedintelui Dumitru Moldovan şi al patronului Gabriel Clim, care au decis să meargă cel puţin până în vară pe mâna aceluiaşi staff tehnic.

“Imi asum în totalitate eşecul cu Academica. Am făcut cel puţin două greşeli. Una că am disputat acel amical miercuri si a doua că nu am cerut condu-cerii clubului să facem deplasarea la Piteşti cu două zile înainte. Oboseala şi-a spus cuvântul, iar vina îmi aparţine în totalitate. Intr-o discuţie pe care am avut-o cu domnii Moldovan şi Clim, le-am transmis că, dacă este necesar, pot să aducă pe altcineva să se ocupe de echipă. Mi-au răspuns că, până la finalul campionatului mergem în aceiaşi formulă, după care vom face o analiză”, a mărturisit Tudoreanu într-o conferinţă de presă ce a avut loc ieri.

“Mai mult nu se putea”, în condiţiile în care lotul este decimat de accidentări, iar antrenamentele rapidiştii le fac pe unde apucă, asta a mai încercat să explice Bogdan Tudoreanu. “Personal, eu sunt mulţumit de ce am realizat în acest sezon. In Cupa României am avut un parcurs bun şi am ieşit cu capul sus, iar în campionat am stat pe primele trei locuri tot sezonul, o performanţă care nu ştiu dacă în ultimii zece ani a avut-o vreo echipa de fotbal din Suceava. Tinând cont de condiţiile pe care le-am avut, iar aici nu mă refer la cele financiare, ci la condiţiile de antrenament, atât s-a putut realiza. Si accidentările şi-au spus cuvântul. Am avut şi putin ghinion. S-au adunat toate. Dacă eram toţi, rezultatele erau altele”, a spus Ted.

Reclamă lipsa unui teren de antrenament

Prezent la conferinţa de presă de ieri, atacantul Mircea Negru a semnalat şi el lipsa unui teren de antrenament şi faptul că rapidiştii n-au mai încasat o primă de joc din luna decembrie a anului trecut. Nu spune nimeni că toată primăvara nu am avut unde să ne antrenăm.,Facem antrenamente pe la Mihoveni. Ar trebui să se pună mai mult accent pe faptul că nu avem un teren de antrenament în Suceava. Noi am atins prima oară mingea abia prin martie, pe când cei de la Voluntari şi Academica au fost plecaţi prin Antalya. Cât timp s-a putut, ne-am bătut de la egal la egal cu ei. S-a văzut şi la meciul de acasă cu Voluntari, dacă nu ne furau arbitri şi primeam acel penalty, îi bătem. Sperăm ca în aceste meciuri care au mai rămas să demonstrăm că noi am făcut cele 40 de puncte pe care le avem, nu alţii. Vă promit că sâmbătă, cu FC Voluntari, va fi un meci foarte frumos. Nu ne mulţumim cu un egal. Ne dorim să câştigăm, să arătăm că într-adevăr merităm să fim pe locul 3 în clasament”, a spus Negru.

Negru: “Nu am luat o primă din luna decembrie. Sunt băieţi care vin din alte părţi să facă foamea la Suceava”

Mircea Negru a adus în discuţie şi pro-blema primele de joc restante pe care el şi colegii lui le au de încasat. “Mai este o problemă. Noi nu am luat o primă din luna decembrie. Salariile sunt cele mai mici din serie. S-a pus accentul pe prime mai mari. Asta era motivaţia fiecărui jucător: să ia prima de joc. In schimb, nu s-au putut achita aceste prime pentru că nu au venit banii de la Primărie. Noi am înţeles, dar contează şi treaba asta. Una este să câştigi astăzi, iar săptămâna viitoare îţi iei prima de joc şi alta este să câştigi un meci şi să nu ştii dacă mai iei vreo primă. Ar trebui să facă altfel bugetul. Să nu stăm din decembrie până în mai fără bani. Sunt băieţi care vin din alte părţi să facă foamea la Suceava”, a precizat golgheterul Rapidului.

La rândul său, revenit de curând după o accidentare, mijlocaşul Dragoş Sfrijan a declarat că, în ciuda problemelor financiare, rapidiştii pot scoate trei puncte din întâlnirea de mâine cu liderul seriei FC Voluntari. “In turul campionatului, când era stabilitate, am scos atâtea puncte. Echipele veneau cu frică la Suceava să nu ia multe goluri. Conducerea nu are nicio vină că banii de la Primărie nu au venit. Sunt un grup bun, ştim sa ne mobilizăm la meciurile importante şi chiar cred că vom obţine cele trei puncte cu Voluntari”, a declarat Sfrijan.

Rapid Suceava primeşte mâine, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul Areni, vizita celor de la FC Voluntari, într-un meci contând pentru etapa a IV-a din play-off-ul Ligii a II-a. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …