Thursday , April 18 2024

Surse: Succesor din Germania pentru Anghel Iordanescu

christoph daum

Nationala Romaniei este fara antrenor dupa eliminarea de la Euro 2016, Anghel Iordanescu plecand in concediu dupa eliminarea prematura din Franta. Razvan Burleanu, seful FRF, a precizat zilele trecute ca noul selectioner va fi unul strain. S-a mers pe mai multe piste (olandeza, germana si belgiana), iar alesul pare a fi Christoph Daum.

Informatia apare in presa sportiva din tara, dar si in Bild, cotidianul german sugerand si salariul pe care Daum il va primi de la FRF.

Conform gazetarilor nemti, Daum va fi cel mai bine platit selectioner din istoria Romaniei, cu aproximativ 1,1 milioane de euro pe an. Anghel Iordanescu, spre exemplu, a incasat (conform Digisport) 120.000 de euro pe stagiune.

In varsta de 62 de ani, Daum a pregatit de-a lungul timpului urmatoarele echipe: FC Koln, VfB Stuttgart, Besiktas, Bayer Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Eintracht Frankurt, Club Brugge, iar ultima data a fost la Bursaspor (sezonul 2013-2014).

O alta varianta vehiculata pentru banca tricolorilor este Huub Stevens (tot 62 de ani, olandez, a pregatit formatii precum Schalke, PAOK si VfB Stuttgart).

In preliminariile pentru CM 2018 (din Rusia), Romania face parte din Grupa E, alaturi de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazakhstan.

HotNews

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …