Friday , April 19 2024

Surpriză uriașă la Australian Open! Djokovic a fost eliminat în turul al doilea

djokovici

Denis Istomin a produs joi, în a patra zi a primului Grand Slam al anului, cea mai mare surpriză de la Australian Open 2017. Uzbecul clasat pe locul 117 în lume l-a eliminat pe deținătorul titlului de la Melbourne, Novak Djokovic, după ce s-a impus, în cinci seturi, după 4 ore și 48 de minute, cu 7-6(8) 5-7 2-6 7-6(5) 6-4.

În primul set, Istomin a reușit break-ul chiar în game-ul cu numărul 7, însă și-a pierdut imediat avantajul. Până la urmă, la capătul unui tie-break disputat, uzbecul a reușit să-și adjudece manșa. În cea de-a doua, în momentul în care avea 5-4, jucătorul de 30 de ani a beneficiat de două mingi de set. Djokovic a revenit însă foarte bine, iar apoi a egalat situația. Sârbul chiar a dat semne că poate prelua controlul, după un set al treilea, câștigat destul de clar.

Istomin a început însă perfect manșa a patra, însă, la fel ca în prima, și-a pierdut break-ul pe care, de această dată, la câștigat la început, iar totul s-a decis în tie-break. Uzbecul a câștigat game-ul decisiv și a împins disputa într-un decisiv.

În ultimul set, s-a mers cap la cap, până când, la 2-2, fostul lider mondial și-a pierdut serviciu, iar adversarul său și-a păstrat break-ul până la final, datorită serviciului foarte bun.

Așadar, al doilea jucător al lumii pleacă acasă după doar două meciuri jucate. Acest lucru nu s-a mai întâmplat cu Nole, de la Wimbledon, în 2008, an în care câștiga și primul titlu de Grand Slam, chiar la Melbourne.

În partida cu Istomin, Djokovic a comis nu mai puțin de 72 de greșeli neforțate, lucru care a amintit de partida lui cu Gilles Simon, din optimile Open-ului Australian de anul trecut, când a comis 100 de astfel de erori. Atunci, sârbul a depășit momentul, iar apoi chiar a câștigat turneul după o finală cu Murray.

Acum, după înfrângerea din turul al doilea, Djokovic va pierde 1955 de puncte, iar Murray va încheia turneul cu cel puțin 1625 de puncte avans. În cazul în care va câștiga trofeul, scoțianul se va distanța de sârb la 3535 puncte. Trebuie spun însă că Nole nu riscă să piardă locul secund în ierarhia ATP.

digisport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …