Wednesday , April 24 2024

Surpriza la Cupa Mondiala: Mexic invinge campioana mondiala Germania

germania-mexic

Campioana mondiala en-titre Germania a fost invinsa surprinzator de Mexic in primul meci de la Cupa Mondiala, o victorie miraculoasa dupa un meci de exceptie facut de mexicani, scor 1-0 pe marele stadion Lujniki din Moscova.

Unicul gol a fost semnat de Lozano in minutul 36, la capatul unei faze exceptionale facute de Chicharito Hernandez.

Probabil Germania – Mexic a fost cel mai frumos meci de pana acum de la acest Campionat Mondial, un meci deschis, un meci cu multe faze de poarta.

Mexicanii au avut doua ocazii inca de la start, Neuer avand primele emotii dupa doar 2 minute. Werner a replicat cu un sut frumos la coltul lung, usor alaturi. Primul sfert de ora s-a incheiat cu impresia ca Mexicul e echipa mai prezenta in atac, mai activa din punct de vedere ofensiv.

Si acest lucru s-a vazut si pe tabela in minutul 36, cand a marcat Lozano la coltul scurt, dupa o faza creata in exclusivitate de Chicharito, care s-a distrat practic cu defensiva teutona.

Un 1-0 la pauza care a zguduit acest Mondial, in care se prefigura deja cea mai mare surpriza de pana acum.

Nemtii au iesit si mai hotarati dupa pauza, au avut iarasi ocazii ca si in primul mitan, multe suturi de la distanta marca Kroos sau Draxler, primul chiar lovind bara transversala cu o bijuterie din lovitura libera directa.

Kimmich a avut o reluare surpriza din foarfeca in minutul 64, care l-a surprins pe Ochoa, dar nu s-a schimbat nimic pe tabela.

In minutul 73, s-a creat istorie la Cupa Mondiala, Rafa Marquez (39 de ani) intrand pe teren la mexicani, in a 5-a sa Cupa Mondiala, doar alti 3 sportivi de pe planeta putandu-se lauda cu asta, Carbajal, Matheus si Buffon.

E fara indoiala cea mai mare surpriza de la acest Mundial, peste Argentina – Islanda 1-1, iar mexicanii se vad acum liderii grupei, cu 3 puncte, maine urmand sa avem pe teren a doua partida, Suedia – Coreea de Sud.

Nemtii se vad obligati sa castige ambele partide pe care le mai au, pentru a evita rusinea ca o campioana en-titre sa fie scoasa din grupe, lucru care s-a intamplat ultima data in 2014, cand Spania parasea turneul pe usa din dos.

ziare.com

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …