Friday , April 19 2024

Suceava versus Neamț, la barajul de promovare în Liga a III-a

Meciul tur va avea loc pe 15 iunie, la Suceava, iar returul o săptămână mai târziu, la Neamț. “Avem un campionat puternic cu 16 echipe și cred că pornim cu prima șansă”, consideră președintele AJF Suceava, Ciprian Anton. Viitorul Liteni este în pole-position pentru câștigarea Ligii a IV-a în județul Suceava

Sorții au decis! Campioana județului Suceava va înfrunta campioana județului Neamț la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, programat într-o manșă, pe 15 iunie (Suceava) și 22 iunie (Neamț).

CSO Viitorul Liteni are cele mai mari șanse de a reprezenta județul Suceava la barajul de promovare, formația condusă de Demis Maranda având înainte de startul sezonului de primavară un avans de două puncte în fruntea Ligii a IV-a, față de Progresul Frătăuții Vechi.

De partea cealaltă, în județul Neamț, în acest sezon, bătălia pentru titlul de campioană se dă în trei, între AS Bradu Borca (25 puncte), FC Ozana Târgu Neamț (22 puncte) și CS Speranța Răucești (21 puncte).

Prezent la tragerea la sorți de ieri, președintele AJF Suceava consideră că echipa campioană a județului Suceava pornește cu prima șansă la barajul din iunie prin prisma valorii campionatului intern și a rezultatelor înregistrate în ultimii ani. “Avem un campionat puternic cu 16 echipe și cred că pornim cu prima șansă, mai ales că, în ultimii ani, campioanele noastre au reușit multe promovări”, crede Ciprian Anton.

AJF Suceava are obligația să comunice către Departamentul Competiții din cadrul FRF, până la data de 10 iunie, numele echipei calificate la baraj și să transmită Certificatul de Identitate Sportivă al acesteia. Cheltuielile cu organizarea meciului tur de la Suceava, care se vor ridica la suma de 3.000 de lei vor fi suportate de AJF Suceava, în baza parteneriatului cu firma Inter Conti, sponsorul Ligii a IV-a.

În ultimele 16 sezoane, campioana județului Suceava a reușit să câștige barajul de accedere în Liga a III-a de 13 ori. Astfel, în perioada 2003-2018, echipele Şoimii Suceava (2003), Dorna Vatra Dornei (2004), Viitorul Liteni (2005), Juventus Fălticeni (2006), Rarăul Câmpulung Moldovenesc (2007), Rapid CFR Suceava (2008), CS Gura Humorului (2009), Foresta Mălini (2010), Sporting Suceava (2011), Bucovina Frătăutii Noi (2012), Bucovina Pojorâta (2013), Bucovina Rădăuti (2017) și Şomuz Fălticeni (2018) au obținut promovarea. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …