Thursday , April 18 2024

Steaua i-a zdrobit pe danezii de la Aalborg, cu 6-0, în Liga Europa. Ros-albastrii si-au egalat cea mai categorica victorie din istorie in Cupele Europene

Keseru a reusit trei goluri in meciul cu Aalborg
Keseru a reusit trei goluri in meciul cu Aalborg

Formaţia Steaua a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa daneză AaB Aalborg, într-un meci din prima etapă a grupei J a Ligii Europa, în care a înscris toate golurile în repriza a doua.

Golurile partidei au fost marcate de Sânmărtean, în minutul 51, Raul Rusescu, în minutele 59 şi 73, şi Keşeru, în minutele 61, 65 şi 72.

1-0: Sânmărtean a centrat de pe partea stângă în faţa porţii, Varela aflat pe traiectorie a încercat să devieze, însă nu a reuşit, iar mingea a intrat la colţul lung în poarta lui Larsen.

2-0: În minutul 57, Chipciu a şutat de la aproximativ 20 de metri, Larsen a respins în faţă, Keşeru a urmărit mingea, a recuperat-o, a trecut de Larsen, care l-a agăţat pe atacantul stelist, iar arbitrul Bezborodov a dictat penalti. Rusescu a transformat cu un şut în dreapta noului intrat Christensen, care a plonjat în partea opusă. Acesta a fost primul gol al atacantului, după revenirea sub formă de împrumut de la FC Sevilla.

3-0: Chipciu i-a pasat lui Keşeru în partea stângă, iar atacantul a reluat cu un şut de la 10 metri, lateral stânga, la colţul scurt.

4-0: Chipciu a scăpat pe partea stângă, a intrat în careu, i-a pasat lui Keşeru, care după ce a driblat un fundaş, l-a culcat din fentă pe Christensen şi a însris la colţul lung .

5-0: Keşeru a primit o pasă de la Chipciu la marginea careului, în poziţie centrală şi după o preluare scurtă a şutat în dreapta lui Christensen de la aproximativ 14 metri.

6-0: Paul Papp, care a debutat pentru Steaua în cupele europene în această partidă, a recuperat o minge care a ajuns la Keşeru, acesta i-a pasat lui Rusescu, atacantul şutând de la 13 metri lateral dreapta, la colţul lung.

Steaua Bucureşti: Arlauskis – Râpă (Rusescu ’49), Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Breeveld (Papp ’67)- Ad. Popa, Sânmărtean, Chipciu – Keşeru (Iancu ’74). Antrenor: Constantin Gâlcă.

AaB Aalborg: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter (Frederiksen ’16) – Wichmann, Wurtz, Risgaard, Thomsen – Jacobsen (Helenius ’63), Enevoldsen (Christensen ’59). Antrenor: Kent Nielsen.

Cartonaş roşu: Larsen ’57

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Rusia avându-l a centru pe Vladislav Bezborodov, ajutat la cele două linii de Nikolai Golubev şi Maxim Gavrilin, în timp ce rezervă a fost Valeri Dancenko. Arbitrii adiţionali au fost Seghei Ivanov şi Mihail Vilkov.

Observatori au fost Miroslav Vitkovici (Croaţia) şi Mehmet Suheyl Onen (Turcia).

Partida s-a disputat fără spectatori, după o decizie a UEFA care a sancţionat campioana României ca urmare a scandărilor rasiste de la meciul cu Ludogoreţ Razgrad, contând pentru returul play-off-lui Ligii Campionilor.

La meci a asistat şi selecţionerul Victor Piţurcă.

Următorul meci al Stelei va avea loc la 2 octombrie, în deplasare, cu Dinamo Kiev. Partida se va disputa de la ora 20.00.

Steaua a mai câştigat o singură dată în istorie cu scorul de 6-0 în cupele europene. Se întâmpla în primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, când gruparea bucureşteană învingea, pe teren propriu, formaţia elveţiană Young Boys Berna.

De asemenea, aceasta este cea mai categorică victorie a Stelei în cupele europene după 1989. Până acum, Steaua mai înregistrase o victorie cu 5-0, în turul I al Cupei Cupelor, ediţia 1990/1991, contra nord-irlandezilor de la Glentoran Belfast.

Cea mai categorică victorie a unei echipe româneşti în cupele europene a fost realizată de Dinamo Bucureşti, care a învins, pe teren propriu, cu scorul de 11-0, formaţia nord-irlandeză Glentoran Belfast, în sezonul 1973-1974 al Cupei Campionilor Europeni.

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …