Friday , April 19 2024

Ştafetele sucevene au luat patru medalii la naționalele de poliatlon

Maria Moscaliuc și gemenele Amalia și Alexia Burlacu au cucerit două medalii de argint, iar Andrei Adrian și Ioan Verciuc au obținut două me­dalii de bronz la concursul organizat la Bacău

Înotătorii suceveni s-au întors cu patru medalii de la Campionatul Național de poliatlon pentru copii, competiție care a strâns la sfârșitul săptămânii trecute, la ba­zinul din Bacău peste 500 de sportivi de la 61 de cluburi din țară.

Maria Moscaliuc și gemenele Amalia și Alexia Burlacu au cucerit două medalii de argint cu ștafeta, în probele de 4 x 50 de metri liber și 4 x 50 de metri mixt la categoria 10 ani.

La rândul lor, Andrei Adrian și Ioan Verciuc, ambii de 10 ani, au obținut două medalii de bronz în probele de ștafetă.

În clasasentele individuale, Paula Boleacu a obținut un loc 4 și un loc 5 în probele de 50 liber, respectiv 50 fluture, Maria Moscaliuc a terminat pe locul 4 la 200 liber și pe locul 7 în clasamentul general al fetelor de 10 ani, Andrei Andrian s-a clasat pe locul 7 la 50 spate și 200 liber, Amalia Bur­lacu a încheiat pe locul 8 la 50 bras, Ştefan Tron­cin pe locul 9 la 50 fluture, Ioan Verciuc pe locul 10 la 50 bras, iar Alexia Burlacu a fost a 12-a la 50 metri liber.

“Sunt foarte bucuros pentru că rezultatele sunt excepționale. Ne-am clasat în primii 10 sportivi din țară, deși până acum de puține ori intram în primii 20-25. Şi mai mult de atât, de foarte multe ori, al fost la mai puțin jumătate de secundă de un loc pe podiumul de premiere”, a declarat antrenorul înotătorilor suceveni, Cezar ­Mosca­liuc, care a ținut să mulțumească conducerii Şcolii Gimnaziale Nr. 3, conducerii LPS, domnului Cătălin Bundus și Victoria 21 Gym și doamnei psiholog Irina Bodnariu. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …