Friday , April 19 2024

Sofia Semenov, fetița din Suceava care domină concursurile de echitație la nivel juvenil

A urcat pentru prima oară în șa la 5 ani, iar la începutul acestei luni a reușit cea mai importantă performanță din carieră, devenind campioană balcanică la categoria copii. “A făcut un traseu impecabil”, a povestit antrenorul Ionel Bucur, după concursul din Bul­garia. “Sofia încalecă și câte 7-8 cai pe zi, dar în prezent concurează doar cu trei. Un mare merit în obținerea acestor rezultate il are și staff-ul”, povestește tatăl sportivei, Bogdan Semenov, care a fost nevoit să amenajeze acasă și o sală de trofee pentru fiica sa 

 Echitatie - Semenov (1)

E stabilită la Rădăuți, iar la numai 13 ani do­mină concursurile naționale și internaționale de echitație. Pentru Sofia Semenov, cea mai mare performanță a carierei a venit la începutul acestei luni, la Campionatele Balcanice de sărituri peste obstacole din Bulgaria, unde tânăra sportivă antrenată de maestrul Ionel Bucur, împreună cu calul Cupidon G, au reușit să cucerească medalia de aur.

“A fost un concurs foarte strâns, foarte dificil. Au participat șapte națiuni. Sofia a obținut titlul balcanic după patru probe cu acumulare și un baraj. La baraj au fost opt copii, deci concurență foarte mare, iar Sofia și Cupido G au scos cel mai bun timp. Au avut un traseu impecabil”, a povestit antrenorul sibian Ionel Bucur, după concursul din Bulgaria.

Lăudată de conducerea Federație

Sofia a primit laude și din partea conducerea Federației Ecvestre din România. “După mulți ani de muncă, Sofia este campioană balcanică la categoria copii. Succesul nu a venit peste noapte, iar performanța obținută la Balcaniada din Bulgaria este meritată, după ani întregi de sacrificiu. Felicitări, Sofia Semenov! Suntem mândri de tine! Ești un exemplu de copil și de sportiv!”, se arată într-o postare publicată de Federația Ecvestră Ro­mână. Pe lângă titlul balcanic la individual, spor­tiva din Rădăuți a mai cucerit în Bulgaria și argintul cu echipa României, alături de Octavia Ilisoi, Miruna Tărâță și Ioana Băișanu.Echitatie - Semenov (2)

A ajuns în finala mică la Europene

Tot în acest an, Sofia Semenov se mai poate lăuda cu un titlu de campionă națională la categoria juniori, dar și cu o participare la Campionatele Europene de echitație din Slovacia, unde în prima fază a ocupat locul 2 dintr-un total de 104 călăreți înscriși în concurs la categoria copii.

Sofia Semenov a urcat prima oară în șa la 5 ani, sub îndrumarea antrenorului rădăuțean Nelu Moroșan, iar de patru ani participă cu succes în concursul profesioniste de echitație, în prezent fiind legitimată la clubul CSM Sibiu.

“Sofia încalecă și câte 7-8 cai pe zi, dar în prezent concurează doar cu trei: Cupidon G, pe care îl are de un an de zile, Tsunami și Radihaza Artista. Un mare merit în obținerea acestor rezultate il are și staff-ul Sofiei”, povestește tatăl sportivei, Bogdan Semenov, care a trebui să amenajeze acasă și o sală de trofee pentru fiica sa.

Pentru tânăra sportivă din Rădăuți urmează etapa finală a Campionatului Național, un concurs la Linz și un concurs internațional la Timișoara, unde premiile puse la bătaie de organizatori se ridică la aproximativ 300.000 de euro. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …