Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open si ajunge pe locul 2 WTA

27/01/20 ora:10:55am

Simona Halep a obținut victoria în partida pe care a disputat-o luni dimineață cu belgianca Elise Mertens, locul 17 WTA, și s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open 2020, urmând ca la încheierea acestui prim turneu de mare șlem al anului să urce pe locul 2 în ierarhia mondială a tenisului feminin.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Anett Kontaveit din Estonia, nr. 31 WTA, care a învins-o cu greu, după un meci foarte disputat, pe poloneza Iga Swiatek (57 WTA): 6-7, 7-5, 7-5.

Simona Halep (28 de ani) și Anett Kontaveit (24 de ani) s-au mai întâlnit de două ori până acum și de fiecare dată victoria i-a revenit româncei.

În optimi, Simona a învins-o pe Elise Mertens în două seturi, 6-4, 6-4, după o partidă care a durat o oră și 38 de minute, dar care nu a fost nicidecum așa ușoară precum o arată scorul. Românca a făcut însă un meci foarte bun, în care și-a arătat clasa, a luptat fantastic și a dovedit că are inteligența și strategia câștigătoare. Nu în ultimul rând, Simona Halep a stat foarte bine și la capitolul serviciu, a folosit scurte si slice.

După un prim set care a început destul de strâns, românca părea să defileze în setul al doilea, unde a condus cu 3-0, dar la cel mai mic semn de slăbiciune, Elise Mertens a știut cum să revină în joc. Nu a fost destul ca să o învingă pe Simona Halep, care a dovedit tărie psihică și a știut cum să recâștige controlul.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (357.000 de dolari americani) şi cu 430 de puncte WTA, suficiente pentru ca Simona Halep să treacă pe locul al doilea WTA, indiferent ce se mai întâmplă de-acum încolo la Australian Open. Singura ei amenintare era Kiki Bertens, eliminata insa de Muguruza (6-3, 6-3).