Friday , April 19 2024

Simona Halep pierde categoric finala de la Roma

Elina Svitolina a castigat intr-o maniera categorica finala turneului Masters WTA de la Roma, in compania Simonei Halep, dupa doua seturi extrem de dezechilibrate pe zgura de la Foro Italico.

halep

Scorul a fost 6-0, 6-4, dupa doar o ora si 7 minute de joc.

Primul set a fost unul despre care am avea foarte putine de scris, el a durat doar 19 minute si a fost dominat in totalitate de sportiva de pe locul 4 WTA, care a profitat si de enorm de multele greseli nefortate facute de Halep, care si-a si chemat antrenorul la 0-5 in cautarea unei solutii:

Nimic nu o mai putea salva pe Halep in acest prim set in care a fost si extrem de nervoasa, dar si lipsita de orice fel de solutie.

Mansa secunda a inceput mai echilibrat, Halep a rupt in fine vraja si a facut si ea primul punct, dar totul s-a intrerupt la 1-1, cand Elina a facut din nou 2 puncte la rand.

La 3-2 in setul doi, Simona Halep a cerut o pauza medicala la vestiare, timp de 5 minute, dupa ce a acuzat ceva dureri la nivel lombar.

Mansa a continuat totusi echilibrata, s-a facut 4-2, apoi 5-3, moment in care Halep putea reveni in set, a condus cu 30-15 pe serviciul Elinei, dar aceasta si-a ridicat nivelul si asa s-a scris istoria finalei.

Elina Svitolina castiga asadar pentru a doua oara consecutiv trofeul de la Roma si isi apara punctele obtinute acum un an, ramanand cu aceasta ocazie si in top 5 WTA, lucru care nu ar fi fost posibil daca nu ar fi invins-o in aceasta trista duminica pe Simona Halep.

Halep ramane cu consolarea ca ramane pe 1 WTA si va fi cap de serie numarul 1 la Roland Garros, turneu de Mare Slem care va incepe la finele lunii mai.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …