Saturday , April 20 2024

Simona Halep merge in optimile Indian Wells, dupa o revenire fantastica

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Indian Wells, dupa o partida extrem de complicata in fata locului 165 mondial, Caroline Dolehide, din SUA.

halep1

Scorul a fost 1-6, 7-6 (3), 6-2, dupa 2 ore si 9 minute de joc.

Inceputul primului set nu parea sa prevada dezastrul care avea sa urmeze in jocul primului loc mondial, cel putin in prima mansa. De altfel, primul game a fost unul de anduranta, extrem de lung, in care Simona a ratat cateva sanse de break, dar pierderea lor nu parea sa fie una esentiala, avand in vedere ca era doar debutul setului 1.

Un set unu insa care s-a dovedit a fi pana la urma la discretia jucatoarei din Illinois, 6-1, dupa doar 33 de minute, toata lumea, inclusiv Simona, fiind buimacita de entuziasmul Carolinei Dolehide, care parea extrem de degajata, fara emotii in fata liderului mondial.

Cu lovituri foarte puternice pe fundul terenului, cu o rezistenta fizica nemaipomenita si cu o variatie in joc extrem de inteligenta, Dolehide a surprins-o pe Halep, care a trebuit sa se recunoasaca invinsa in aceasta mansa.

Setul doi a fost unul in care cu greu, dar treptat, putin cate putin, Simona Halep si-a revenit si si-a crescut usor-usor nivelul. La 3-2, Halep l-a chemat in premiera si pe Darren Cahill, cel care a mai calmat-o putin pe romanca, i-a transmis ca trebuie sa aiba incredere in ea, ca trebuie sa rupa ritmul mai des, ca nu trebuie sa intre in raliuri cu Dolehide si ca trebuie insistat foarte mult pe backhand.

Sfaturi pe care Simona le-a urmat si acest lucru s-a vazut si pe tabela, unde Simona a condus intai cu 4-2, apoi cu 5-3 si cu 5-4. Dar dramatismul trebuia sa ajunga la cote inalte, asa ca Simona s-a complicat si in acest final de set, s-a mers in tiebreak, acolo unde insa romanca nascuta la Constanta nu a mai avut emotii, castigand cu 7-3 si dezlantuindu-se cu un urlet de fericire.

Consumul fizic, dar mai ales cel mental s-a vazut in debutul de set 3 in ce o priveste pe Caroline Dolehide. Aceasta a fost dominata clar de Simona Halep in primele trei puncte, romanca ducandu-se lejer la un 3-0 pe tabela. Emotiile au reinceput imediat dupa primul rebreak facut de americanca, care parea ca e dispusa si capabila sa revina in meci.

Dar nu a mai fost asa, caci Simona Halep a controlat cu multa siguranta finalul de meci, iar decisivul s-a incheiat cu scorul de 6-2, in ovatiile fanilor, multi dintre ei romani prezenti in arena din California.

Halep isi depaseste asadar performanta de anul trecut de la IW si va evolua in optimi de finala cu sportiva din China Q.Wang, cea care a trecut in aceeasi noapte de Kiki Mladenovici din Franta.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …