Tuesday , April 23 2024

Simona Halep, eliminata surprinzator in primul tur la Madrid

halep

Simona Halep a fost eliminata in runda inaugurala a turneului WTA de la Madrid, turneu care pune la bataie 1.000 de puncte WTA.

A doua jucatoare a lumii a fost invinsa de frantuzoaica Alize Cornet in doua seturi, scor 7-6, 6-3.

Finalista anul trecut la turneul organizat de Ion Tiriac, Simona a ajuns in capitala Spaniei in postura de mare favorita, fiind o specialista a jocului pe zgura.

In teren, insa, romanca a aratat ca o jucatoare de pluton, fiind incapabila sa gaseasca solutii pentru a-i “sparge” serviciul unei frantuzoaice care nu a impresionat in mod deosebit.

Inca din primele game-uri s-a putut observa o stare de nervozitate manifestata de Halep, iar cand aceasta este nervoasa stim din experienta meciurilor trecute ca face o multime de greseli nefortate.

Asa s-a intamplat si de data aceasta, in prima parte a jocului cel putin ea avand doua mingi de set pe care le-a irosit nonsalant, in timp ce adversara ei s-a impus in prima sansa de a inchide primul act.

Desi a apelat de doua ori la Darren Cahill, antrenorul australian care a este alaturi de ea la Madrid, Simona nu si-a revenit nici in setul al doilea, gresind parca si mai mult.

Desi scorul arata un 6-3 destul de categoric, cu doua breakuri pentru Cornet, si al doilea set a fost unul echilibrat, “condimentat” insa cu multe greseli facute de Halep in momentele importante.

Eliminarea in primul tur de la Madrid ar putea aduce si pierderea locului secund in clasamentul mondial pentru Simona, care ar putea fi depasita din nou de Sharapova.

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …