Friday , March 29 2024

Simona Halep, decorată de Iohannis. Presedintele a multumit parintilor Simonei

Simona Halep a fost decorată astăzi de președintele Klaus Iohannis, pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Acesta a spus că Halep, singura sportivă din România care a câștigat acest trofeu, „a scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc în doar 55 de minute”. Emoționată, Halep a susținut un scurt discurs în care a mulțumit familiei si echipei și a recunoscut că acest discurs e „mai greu decât finala de la Wimbledon”.

„Avem o mare campioană. A oferit României nu doar momente de bucurie, ci și un exemplu”, a spus președintele.

„Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc în numai 55 de minute. Ați reușit să deveniți prima jucătoare din România care deține acest titlu. A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică, psihică. Ați demonstrat că cu efort concentrat se pot obține performanțe. Vă mulțumesc în numele românilor pentru modul în care promovați sportul românesc”, a spus președintele.

„Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenței și a pregătirii constante, ați reușit să deveniți prima jucătoare de tenis din România care deține acest titlu. Vă felicit din toată inima! A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică și psihică, de uriașă ambiție. Ne-ați demonstrat tuturor că prin efort constant și pasiune se pot obține performanțe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulțumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovați țara noastră și sportul românesc”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că apreciază faptul că, în ciuda momentelor dificile din carieră, Halep nu a renunțat.

„Asta înseamnă să fii o luptătoare, să refuzi să renunți indiferent cât de greu îți este. V-ați ambiționat să credeți că nimic nu este imposibil. Și ați reușit”, a spus președintele.

Iohannis a mulțumit părinților Simonei Halep, pentru că i-au cultivat talentul, și a felicitat echipa sportivei.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o, marţi, pe Simona Halep cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de cavaler, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

„În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru câştigarea trofeului de tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepţionale obţinute de-a lungul carierei, pentru desăvârşirea poziţiei în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum şi pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional şi popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler sportivei Simona Halep”, arată Administraţia Prezidenţială.

digi24.ro

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …