Thursday , April 25 2024

Simona Halep castiga turneul de la Montreal dupa o finala fabuloasa cu Sloane Stephens

halep1

Simona Halep a castigat finala turneului WTA de la Montreal, Rogers Cup, pentru a doua oara in cariera, dupa un ultim act extrem de echilibrat si de dificil, care s-a intins pe durata a trei seturi, in fata unei Sloane Stephens care nu a vrut nicio secunda sa cedeze.

Scorul a fost 7-6, 3-6, 6-4, dupa 2 ore si 39 de minute de tenis istovitor, chinuitor, plin de spectacol si de tensiune nervoasa.

Primul set castigat pana la urma de Simona a fost un adevarat carusel al emotiilor, chiar daca debutul sau nu avea deloc sa ne dea niciun indiciu despre thrillerul care va urma. Dupa 1-0 pentru Stephens care a inceput bine pe propriul serviciu, Halep a facut 4 puncte la rand si parea ca ea este sportiva in controlul partidei, setul acesta urmand sa fie teoretic o simpla formalitate.

Stephens si-a chemat antrenorul si de acolo a inceput sa miste, Halep a ratat sanse de break dupa sanse de break, iar la 4-3, vizibil nervoasa, l-a chemat pe Darren Cahill pentru a discuta, iar in detaliu puteti citi dialogul mai jos:

Simona Halep i-a cerut ajutorul lui Darren Cahill intr-un moment extrem de greu din finala de la Montreal

Nu a functionat asadar prea bine comunicarea cu Darren, s-a facut 4-4, iar imediat dupa, Stephens, mult mai sigura pe ea, scapata de presiune si cu un serviciu mai constant pe prima minge a si condus la 6-5.

Inainte de asta insa, Sloane Stephens a ratat doua mingi de set la 5-4, pe serviciul Simonei. O Halep care a luptat insa in acest set pana la ultima fibra si picatura de transpiratie, a dus jocul pana la tiebreak, acolo unde se credea insa ca iar va ceda, dupa cum a inceput, 0-4 si 1-5.

Nu avea sa fie sfarsit nici la 4-6, caci Halep a mai salvat 2 mingi de set si a facut 4 puncte la rand, castigand prima mansa dupa o ora 12 minute de tenis incredibil.

Setul doi a fost unul mai putin echilibrat, chiar daca la inceput auspiciile au fost unele neclare, cu trei breakuri consecutive. De la 3-1 insa, Stephens s-a distantat, a jucat mai ingrijit, a avut un procentaj mai mare de reusite si chiar daca a scapat cu bine de 2 sanse de break la 3-2, s-a avantat spre o un final meritat de set, 6-3 dupa 38 de minute.

Si a inceput mansa decisiva, care a avut ca prolog o pauza medicala ceruta de Simona, cu dureri vizibile la talpa dreapta, ca si in meciul cu Anastasia Pavlyuchenkova.

Dar acest lucru nu a oprit-o pe romanca sa inceapa foarte bine mansa decisiva, cu break in fata, 2-0, parand iarasi ca a revenit la timona partidei, asa cum se intampla si in debut de set 1.

Sloane Stephens nu a fost de acord si am intrat iarasi intr-un carusel al emotiilor, precum in finalul primei manse. Sportiva din SUA a facut 2-2, a servit si a avut 40-0, dar de aici firul s-a rupt, imediat dupa o dubla greseala.

Lidera mondiala WTA s-a desprins apoi fulgerator la 5-2 si parea la 5-3 si serviciul ca fericirea ii sta in palma in care tine racheta, la prima minge de meci avuta. Presiunea a fost insa prea mare, a venit dubla greseala si show-ul a continuat. Simona a inchis lucid la 6-4.

ziare.com

 

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …