Tuesday , April 16 2024

Serena Williams a învins-o pe Azarenka in “meciul anului” și va juca în semifinalele de la Wimbledon cu Sharapova

serena

Serena Williams s-a calificat în semifinale la Wimbledon. Liderul mondial a început ezitant partida cu Victoria Azarenka, iar semifinalista din 2011 şi 2012 şi-a adjudecat primul set cu 6-3. Răspunsul americancei a venit rapid. Serena a tranşat actul secund cu 6-2, iar în decisiv i-a cedat trei game-uri adversarei.

“Am supravieţuit, nu ştiu cum, vom vedea ce se va întâmpla, dar mă bucur că încă sunt aici”, a declarat liderul mondial, după succesul de marți.

Aceasta a fost cea de-a 20-a întâlnire directă dintre cele două, americanca având un avantaj clar, 17-3. Interesant este faptul că aceasta a fost a 74-a partidă de la un Grand Slam în care Victoria își adjudecă primul set. Doar în trei rânduri a fost învinsă, de fiecare dată de Williams.

În semifinale, Serena va reeditaa duelul din 2004 cu Maria Sharapova. Jucătoarea din Rusia a trecut în trei seturi de Coco Vandeweghe. Americanca a început slab meciul şi a câştigat doar două game-uri în primul set.

Condusă cu 5 la 4 în actul secund, Vandeweghe a împins setul în tie-break, pe care l-a câştigat cu 7-3. Experienţa lui Sharapova a fost hotărâtoare în decisiv, pe care jucătoarea din Rusia l-a câştigat cu 6-2.

“Evident că ea a jucat cu multă încredere după ce a ajuns în sferturi, nu a avut nimic de pierdut, aşa că ştiam că voi avea un meci greu”, a comentat Sharapova.

Serena și Maria s-au întâlnit de 19 ori în circuitul de simplu și Williams conduce cu un categoric 17-2. Ultima oară când au dat piept, americanca s-a impus în două seturi, în finala din acest an de la Australian Open.

Cealalta semifinala le va opune pe Garbine Muguruza si Agnieszka Radwanska.

digisport.ro

Vezi si

VIDEO. A fost lansat imnul echipei naționale de fotbal pentru EURO 2024, „Visăm împreună”. Clip cu Esca, Smiley, Bartoș, Andra, Irina Rimes

În urma calificării echipei naționale la EURO 2024, Federația Română de Fotbal (FRF) și postul …