Friday , April 19 2024

Selim Benachour, prezentat oficial ca antrenor al Forestei

Fostul mijlocaș de la Paris Saint Germain a povestit ieri cum a ajuns de pe Parc des Princes pe Areni. “Am văzut multe lucruri pozitive. Am găsit o atmosferă bună în vestiar și pe teren. Deci există premise pentru performanță. Mentalitatea care există la o echipă de top trebuie să se regăsească și aici, în Liga a III-a din România”, a declarat noul tehnician al Forestei. La 36 de ani, Benachour a precizat că nu se pune problema să activeze și ca jucătorBenachour - prezentare Foresta-min

Selim Benachour a fost prezentat, ieri, în mod oficial, ca antrenor principal al Forestei. Aflat la prima apariție în fața presei sucevene, fostul mijlocaș de la Paris Saint Germain a povestit cum a ajuns de pe Parc de Princes pe Areni.

“Mihai (n.r. Mihai Ungurian – vicepreședintele-executiv al Forestei) m-a sunat în iulie. M-am interesat puțin de situația echipei și am văzut că sezonul trecut nu a fost unul tocmai reușit. Apoi am fost invitat la Suceava să văd echipa și condițiile de pregătire. Am văzut multe lucruri pozitive. Am găsit o atmosferă bună în vestiar și pe teren. Deci există premise pentru performanță. Sunt aici de o săptămână, am văzut trei meciuri amicale, am văzut calitate la jucători, dar este foarte mult de muncă. De asta sunt aici! Să aduc din experiența mea și să-mi imprim filozofia de joc. Este bine că jucătorii sunt dispuși să învețe, că-mi ascultă sfaturile. E o expriență nouă pentru mine, dar fotbalul este la fel. Funcționează pe aceleiași principii. Mentalitatea care există la o echipă de top trebuie să se regăsească și aici, în Liga a III-a din România”, a declarat noul antrenor principal al echipei sucevene.

Posesor al licenței A UEFA, dobân­dită în Franța, fostul internațional tunisian a stabilit și primele reguli pentru jucători. “Țin să luăm masa împreună și să fie punctuali la antrenamente. Altfel vor fi penalizați. Dacă eu câștig, câștigă și jucătorii, pentru că au șansa să se transfere la o echipă mult mai importantă”, a adăugat Selim Benachour.

 Echipa va atinge vârful de formă în trei-patru săptămâni

Noul tehnician al Forestei se așteaptă ca echipa să atingă vârful de formă abia peste trei-patru săptămâni. “Am nevoie de puțin timp, pentru că nu toți jucătorii sunt la același nivel din punct de vedere fizic. Din acest motiv, în perioada următoare, vom lucra separat, pe grupuri, și cred că, în trei-patru săptămâni, echipa se va schimba radical din punct de vedere al jocului”, a mai spus Benachour.

Selim Benachour îl are ca model de antrenor pe Pep Guardiola: “Îmi place ca echipa mea să aibă o posesie prelungită. De asemenea, prefer genul de jucător care mai și greșește, dar încearcă să joace, să-și asume riscuri”.

La 36 de ani, Benachour a precizat că nu se pune problema să activeze și ca jucător pentru Foresta. “În ultimul amical am intrat pe teren pentru că era un adversar slab și conduceam cu 8-0. Am jucat 15 minute să văd dacă mai pot. Se vede că am câteva kilograme în plus…”, s-a amuzat tehnicianul, care a bătut un pariu cu conducerea clubului că, în cel mai scurt timp, va învăța limba română.

Selim Benachour a precizat că mai are nevoie de unu-doi jucători și că el va fi cel care va numi căpitanul echipei. “Îi urmăresc pe jucători zi de zi, atât pe teren cât și în afara lui. În funcție de cum se va comporta fiecare, voi decide și cui îi voi înmâna banderola de căpitan”, a spus tehnicianul.

 A semnat un contract valabil pe un an de zile cu Foresta

Fostul mijlocaș de la PSG a semnat pe un an de zile cu gruparea suceveană, a precizat președintele Forestei, Andrei Ciutac. “Ne bucură faptul că a venit la Suceava și a preluat funcția de antrenor principal al Forestei. Sunt convins că împreună ne vom îndeplini obiectivele. E un antrenor tânăr, dedicat, alături de care sperăm să construim o echipă pe măsura aștep­tărilor suporterilor suceveni”, a spus Andrei Ciutac. “Sperăm ca rezultatele lui ca antrenor să fie la fel de fructuoase ca și cele obținute ca jucător”, a adăugat vicepre­ședintele Mihai Ungurian.

Oficialii de pe Areni au lăsat să se înțelegă că obiectivul imediat al Forestei este clasarea pe podiumul seriei la finalul turului de campionat. “Nu vrem să ne hazardăm. Ne dorim să facem un tur de campionat cât mai bun, să încheiem anul pe un loc de pe care să ne putem propune mai mult în returul campionatului. Am fost repartizați în cea mai puternică serie din Liga a III-a, ținând cont că sunt echipe din orașe mari care participă în competiție. În afară de Oțelul Galați și Gloria Buzău, care și-au anunțat intenția de a promova, mai sunt și alte echipe pu­-ternice care se vor bate acolo sus. Noi sperăm să începem bine campionatul. Avem două meciuri teoretic mai simple la început, apoi urmează două deplasari grele la Râmnicu Sărat și Focșani. Cred că abia după etapa a cincea ne putem face o idee despre valoarea lotului și despre ce ne putem propune în noul sezon”, a precizat Andrei Ciutac.

Foresta va debuta în noul sezon al Ligii a III-a, sâmbătă, de la ora 18.00, pe terenul nou-promovatei Gauss Bacău. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …