Friday , March 29 2024

Scandal urias de dopaj in sportul mondial: Rusia isi recunoaste vina

dopaj rusia

Federatia rusa de atletism (ARAF), acuzata de dopaj organizat, nu va face apel impotriva suspendarii sale, renuntand la audiere, desi regulamentul Federatiei internationale (IAAF) ii permitea asta, a anuntat IAAF intr-un comunicat.

Renuntand la aceasta audiere, ARAF accepta de facto ca eventuala sa reintegrare in atletismul mondial depinde de avizul comisiei de inspectie mandatata de IAAF si care va incepe sa lucreze in urmatoarele saptamani.

Anuntul intervine in momentul in care consiliul IAAF, guvernul instantei, este reunit fizic la sediul din Monaco pentru prima data de la scandalul de coruptie si dopaj relevat de o comisie de ancheta independenta mandata de Agentia mondiala antidoping (AMA), pe 9 noiembrie.

“Consiliul IAAF a fost informat astazi ca a fost primita o confirmare scrisa de la ARAF, prin care se accepta suspendarea, fara sa se ceara o audiere (…) ARAF confirma ca accepta ca reabilitarea sa de catre consiliu ca membru IAAF sa intervina in urma recomandarilor comisiei de inspectie care va decide daca au fost indeplinite criteriile cerute.”

Pe 13 noiembrie, consiliul IAAF, reunit de urgenta intr-o audioconferinta, a decis suspendarea provizorie a Rusiei, lasand deschisa calea unei posibile absente a atletilor rusi de la urmatoarele Jocuri Olimpice, de la Rio, care se vor disputa peste noua luni.

Rusia este acuzata de AMA de dopaj organizat, printr-un sistem implicand si responsabili ai IAAF, acuzati de musamalizarea unor cazuri de dopaj in schimbul unor sume de bani.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …