Saturday , April 20 2024

Scandal in Liga 1: Oficialii Petrolului acuza Steaua

steaua-petrolul

Un scandal monstru a izbucnit in Liga 1 chiar dupa prima etapa a noului sezon. Petrolul si Astra sunt acuzate ca au folosit fotbalisti in stare de suspendare, astfel ca ar trebui sa piarda partidele la “masa verde”.

Oficialii Petrolului sustin ca in spatele acestui scandal se afla presedintele executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, cel care ar fi sesizat si alte formatii.

Managerul sportiv al “lupilor”, Marius Nicolae, sustine ca Argaseala l-a sunat pe omologul sau de la FC Brasov, Constantin Zotta, pentru ca gruparea brasoveana sa sesizeze LPF in legatura cu acest caz.

“Domnul Argaseala este in spatele acestor discutii. Am inteles ca el l-a sunat pe domnul Zotta”, a spus Nicolae la Sport.ro.

Constantin Zotta spune ca, dimpotriva, nu a discutat cu Argaseala, ci ca a observat singur greseala celor de la Petrolul.

“Nu e niciun scandal, noi ne aparam interesele noastre. Nu am vorbit cu Vali Argaseala, eu doar apar interesele Brasovului. Ei (Petrolul – n.red.) se bazeaza doar pe vorbe si pe interpretari. Eu va spun ca am sanse mari sa castig cele trei puncte pentru Brasov”, a replicat Zotta.

Petrolul si Astra sunt acuzate ca au folosit fotbalisti aflati in stare de suspendare in prima etapa a Ligii 1.

Pecanha, de la Petrolul, si Alibec, de la Astra, au fost eliminati in finalul sezonului trecut si au fost suspendati doua etape. Potrivit regulamentului, suspendarile sunt valabile doar in meciurile din Cupa Romaniei si campionat.

Cele doua cluburi au considerat ca si nou infiintata Cupa a Ligii se incadreaza la competitii in cadrul carora jucatorii isi pot ispasi etapele de suspendare, desi acest lucru nu este scris in regulament.

FRF si LPF vor stabili in perioada urmatoare cum se va rezolva aceasta speta.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …