Friday , March 29 2024

Scandal de spionaj în Formula 1! Ferrari, acuzată de Red Bull

Un nou posibil caz de spionaj pune pe jar Formula 1, la doi ani după scandalul în care au fost implicate Scuderia Ferrari şi McLaren Mercedes.

Consultantul echipei Red Bull Racing, Helmuth Marko, îi acuză pe rivalii de la Ferrari că ascultă ilegal convorbirile dintre piloţii şi mecanicii team-ului austriac în timpul curselor, potrivit ziare.com.

“Am observat în timpul cursei din Spania că Ferrari face un fel de spionaj. Strategia noastră pentru Webber a fost cu o primă intrare la boxe destul de târzie, dar ei au reuşit să-l ţină pe Alonso şi mai mult pe pistă. Daca nu ar fi ştiut strategia noastră, nimeni nu ar fi riscat aşa ceva.”, a declarat Marko pentru televiziunea RTL.

Oficialul austriac şi-a întărit suspinciunile la a doua intrare la boxe a australianului Mark Webber, când i-a transmis acestuia instrucţiuni false, dar cei de la Ferrari au acţionat la fel ca în primul caz.

Reprezentanţii Scuderiei Ferrari nu au oferit niciun răspuns oficial până acum.

Marele Premiu al Spaniei, disputat duminică, a fost câştigat de Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, urmat la mică distanţă de Lewis Hamilton şi Jenson Button (ambii de la McLaren). Mark Webber a încheiat pe poziţia a patra.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …