Wednesday , April 24 2024

Romania-Suedia, 23-25 in semifinalele CE de handbal. România joaca cu Danemarca finala mică

Naţionala de handbal feminin a României va întâlni în finala mică a Campionatului European, duminică, la Herning, reprezentativa Danemarcei, care a cedat la scor în faţa Norvegiei, în cea de-a doua semifinală, cu 19-29 (10-14).

Principalele marcatoare ale semifinalei Danemarca-Norvegia au fost Skov 5 goluri, Thorsgaard şi Norgaard, cu câte 4, pentru daneze, respectiv Sulland 7 goluri, Loke 5 şi Nostvold 4, pentru echipa norvegiană.

În prima semifinală a zilei, România a fost învinsă dramatic de Suedia, scor 23-25 (13-14), ratând jucarea primei finale europene din istorie. Astfel, duminică, de la ora 15.30, România va înfrunta Danemarca, în finala mică, pentru medaliile de bronz, iar “marele bal”, pentru medaliile de aur, va avea loc de la ora 18.00, între Suedia şi deţinătoarea titlului, Norvegia.

În faza grupelor preliminare, tricolorele au cedat în faţa Danemarcei, 22-25, în faţa a aproximativ 7000 de suporteri nordici, care au creat o atmosferă infernală. Dincolo de ratarea jucătorii finalei mari, echipa României este obligată să se concentreze la meciul de duminică, o victorie aducându-i nu doar medaliile de bronz, ci şi calificarea directă la CM din 2011.

Tot sâmbătă, în primul meci al zilei, Franţa a învins Muntenegru, scor 23-19, în lupta pentru clasarea finală pe locurile 5-6.

Primele trei clasate se califică direct la turneul final al CM din 2011, iar câştigătoarea Campionatului European obţine mult-râvnitul “bilet” pentru Jocurile Olimpice, din 2012.

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …