Tuesday , April 23 2024

România s-a calificat în Grupa Mondială a Cupei Davis

România a obţinut calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis, învingând, cu scorul general de 4-0, selecţionata Ecuadorului, după ce Victor Crivoi l-a invins pe Giovanni Lapentti cu 6-2, 6-4, iar perechea Victor Hănescu/Horia Tecău a câştigat meciul de dublu, de sâmbătă, scor 6-2, 6-2, 6-2, în faţa cuplului Ivan Endara/Giovanni Lapentti.

Partida de dublu desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis a durat o oră şi 34 de minute.
România a început meciul cu un break şi a păstrat serviciul, în ghemul trei obţinând încă un break, iar până la finalul setului fiecare echipă şi-a păstrat serviciul. În setul doi, Ecuador a avut singurele trei mingi de break din tot meciul, la scorul de 2-1 şi 40-0 pe serviciul lui Victor Hănescu. În setul trei, în ghemurile trei şi cinci, românii au câştigat pe serviciul adversarilor şi au închis partida la a doua minge de meci pe care au avut-o.

Iniţial, pentru meciul de dublu, perechea anunţată de echipa Ecuadorului era formată din fraţii Giovanni şi Nicolas Lapentti, însă acesta din urmă, accidentat, nu a putut fi recuperat la timp, el fiind înlocuit de Ivan Endara ((locul 408 ATP).

În primul meci de simplu al întâlnirii, Victor Hănescu (locul 54 ATP) l-a învins, vineri, pe Ivan Endara (locul 408 ATP), cu scorul de 6-2, 6-2, 6-2, iar în al doilea meci, Adrian Ungur (locul 130 ATP) a trecut, cu scorul de 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1, de Giovanni Lapentti (locul 283 ATP).

Întâlnirea se va încheia duminică, cu meciul Adrian Ungur – Mario Gomez.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …