Thursday , April 25 2024

România – Rusia 20-35, la CE de handbal feminin

foto: click.ro

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Herning, de campioana mondială Rusia, scor 35-20 (19-10), în ultimul meci din grupa principală I la CE din Danemarca şi Norvegia, însă acest eşec nu afectează parcursul tricolorelor, calificate deja în semifinale.

România a fost cu gândul mai mult la confruntarea cu Suedia, de sâmbătă, dar şi cu grija de a evita accidentările în disputa cu campioana mondială Rusia. Antrenorii Radu Voina şi Luminiţa Huţupan au preferat să introducă în teren jucătoarele mai puţin folosite, astfel că jocul a avut de suferit încă din primele 10 minute. Câteva ratări, replierea târzie şi o apărare prea fixă în tabăra tricolorelor au făcut ca Rusia să conducă confortabil, 12-5 (min. 16). România a intrat la time-out la acest scor, mult prea sever pentru valoarea unei echipe calificate în semifinale.

“Vă bateţi joc de voi, haideţi puţin!”, le-a spus antrenorul Radu Voina jucătoarelor sale, care pierduseră până atunci 8 atacuri. Rusia şi-a mărit şi mai mult avantajul, 14-5 (min. 18) şi 17-7 (min. 22), pentru ca la pauză tabela să arate 19-10.

Partea a doua nu a adus mari schimbări, România marcând primul gol în minutul 42 (10-24, min. 41 şi 17-30, min. 50). Ritmul de joc al româncelor a arătat încă din prima parte că eforturile nu se vor îndrepta spre o victorie cu orice preţ, iar revanşa în faţa Rusiei, la fix cinci ani de când au pierdut titlul mondial, nu a venit. Tricolorele nu au suferit însă prea mult, calificarea în semifinale fiind mult mai importantă decât un succes în meciul de joi cu team-ul condus de Evgheni Trefilov. Scor final 35-20, pentru Rusia, dar România merge în semifinale, unde va întâlni, sâmbătă, Suedia.

Marcatoare:

România – Geiger 6 goluri, Fiera 4, Neagu 3, Chintoan 2, Moldovan 2, Paraschiv 1, Ardean-Elisei 1, Tivadar 1.

Rusia – Sen 6 goluri, Levina 5, Davydenko 5, Makeeva 4, Vetkova 3, Khmyrova 3, Turey 3, Kuzneţcova 2, Zhilinskayte 2, Kochetova 1, Chernoivanenko 1.

Joi, mai sunt programate ultimele două partide din grupa I principală, Spania-Croaţia şi Danemarca-Muntenegru.

În semifinale, România va întâlni Suedia, sâmbătă, de la ora 15.30, în cea de-a doua confruntare urmând să joace Danemarca şi Suedia, de la ora 18.00. Tot sâmbătă, de la ora 12.30 este programat meciul pentru clasarea pe locurile 5-6, între Franţa (grupa a II) şi Muntenegru, Rusia sau Croaţia (grupa I), în funcţie de rezultatele meciurilor de joi.

Finala mică a Campionatului European de handbal feminin va avea loc duminică, de la ora 15.30, iar cea pentru medaliile de aur, de la ora 18.00.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011 (Brazilia), cărora li se alătură şi Rusia, în calitate de deţinătoare a titlului mondial. De asemenea, campioana europeană se califică direct la Jocurile Olimpice din 2012.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …