Friday , April 19 2024

România-Norvegia, scor 1-1, în preliminariile EURO 2020. Tricolorii au fost egalați în minutul 90+2

Echipa națională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalați în minutul 90+2, ratând șansa de a urca pe locul secund în grupă, relateaza Mediafax.

Alexandru Mitriţă a deschis scorul, în minutul 62. Fotbalistul lui New York City FC a beneficiat de o degajare greşită a portarului norvegian, a pătruns până la marginea careului advers şi a şutat în plasa norvegienilor, cu piciorul stâng. Reuşita lui Mitriţă a venit la aproximativ 10 minute după ce tricolorii au ratat un penalty. Nicuşor Bancu a obţinut o lovitură de pedeapsă în minutul 51, după ce a fost faultat în careu, însă George Puşcaş a ratat de la punctul cu var. Atacantul lui Reading a ales să trimită pe jos, însă portarul Jarstein a respins.

În minutul 64, la doar un minut după ce a intrat pe teren, Florin Andone putea majora avantajul României, însă a trimis în bara transversală, cu capul, după o fază confuză în careul nordicilor. Norvegia a egalat în minutul 90+2, după o lovitură de cap a lui Sorloth, din apropierea porții lui Tătărușanu.

România rămâne pe locul 3 în grupa F de calificare la EURO 2020. Victoria cu Suedia, obligatorie

Într-un alt meci al grupei din care face parte România, Suedia a terminat la egalitate cu Spania, scor 1-1. Berg a deschis scorul pentru gazde, în minutul 50, însă Rodrigo a scos un punct pentru iberici, în minutul 90+2. De asemenea, Insulele Feroe-Malta s-a încheiat 1-0.

Clasamentul grupei F de calificare, după opt runde disputate:

1. Spania – 20p
2. Suedia – 15p
3. România – 14p
4. Norvegia – 11p
5. Insulele Feroe – 3p
6. Malta – 3p

Meciurile rămase de disputat în grupa F:
15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe
18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

În aceste condiții, România este obligată să învingă Suedia, pe Arena Națională, la 15 noiembrie, pentru a păstra șanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obțină cel puțin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei.

La Campionatul European din 2020 vor obține calificarea primele două clasate. În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este reprezentat de rezultatul meciurilor directe.  (Mediafax)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …