Friday , March 29 2024

România, calificată în grupa principală I la Campionatul European de handbal

Naţionala de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, reprezentativa Serbiei, scor 40-28 (20-14) şi s-a calificat în grupa principală I, la CE din Danemarca şi Norvegia.

Debutantă la Campionatul European, Magda Paraschiv i-a luat locul, într-un meci cu mare miză pentru tricolore, care nu au început deloc bine (1-4, min. 8). Meciul s-a “încins” două minute mai târziu, 4-5, după două realizări ale Roxanei Han, aflată în postura inedită de extremă stânga. Egalarea a venit după un gol al Ionelei Stanca, 5-5 (min. 12), urmat de încă unul al lui Tivadar, pentru 6-5, prima dată când România se afla în avantaj. Treptat, fetele au prins curaj, s-au descătuşat, etalând jocul obişnuit, 13-7 (min. 20), pentru ca la pauză, tabela să arate un scor liniştitor, 20-14.

Partea a doua nu a fost cu mult diferită, tricolorele făcând eforturi pentru a-şi păstra un avantaj cât mai confortabil (27-17, min. 38 şi 31-22, min. 48).

Echipa României a încheiat grupa preliminară A cu victoria de care avea nevoie pentru calificarea sigură mai departe , scor 40-28, în faţa Serbiei, care a rămas pe ultimul loc, cu 0 puncte. Portarul Talida Tolnai a fost cea mai bună jucătoare din tabăra României, cu 15 intervenţii reuşite (una de la 7 metri).

Marcatoare:

România – Neagu 7 goluri, Ardean-Elisei 5, Geiger 5, Stanca 5, Manea 4, Paraschiv 3, Han 3, Chintoan 3, Fiera 2, Brădeanu 1, Şoit 1, Tivadar 1.

Serbia – Krpez 6 goluri, Lekici 5, Nisavici 3, Cubela 3, Damnjonovici 2, Balac 2, Vuckovici 2, Pop-Lazici 2, Dmitrovici 1, Zivkovici 1, Bartosici 1.

Cu două victorii din trei meciuri jucate în grupa A preliminară, echipa României s-a calificat în grupa principală I, cu 2 puncte, alături de Danemarca şi Spania. Rezultatul ultimului meci de sâmbătă, între Danemarca şi Spania, va stabili doar cu câte puncte vor merge mai departe cele două formaţii.

Conform regulamentului, în grupele principale contează doar rezultatele directe cu echipele din grupa preliminară, care se califică şi ele.

Meciurile din grupele principale încep duminică (grupa a II-a), respectiv luni (grupa I).

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …