Friday , April 26 2024

România a pierdut amicalul cu Turcia

.

Reprezentativa României a fost învins\ de Turcia, miercuri sear\, cu scorul de 2-0 (0-0), într-un meci amical disputat pe stadionul “{ukru Saracoglu” din Istanbul, ultimul dinaintea preliminariilor Campionatului European din 2012.
Primul gol al Turciei a fost marcat de Emre Belozoglu, în minutul 82, dintr-un penalti acordat de arbitru dup\ o interven]ie în careu a lui R\zvan Coci[ la Gokhan Gonul.
În minutul 86, Arda Turan a înscris din nou pentru Turcia, stabilind scorul final, 2-0.
România: Lobon] – D\n\nae, Ra], Tama[, Chivu (Galamaz ’61) – R\doi, Bila[co (Marica ’51), Florescu, Coci[ – D. Niculae (B. Stancu ’88), Deac (Nicoli]\ ’77, T\nase ’90). Antrenor: R\zvan Lucescu.
Cartona[e galbene: I. Koyba[î ’32 / Bila[co ’44, Coci[ ’80.
Na]ionala României are programat primul meci din preliminariile Campionatului European din 2012, la 3 septembrie, pe teren propriu, în compania reprezentativei Albaniei.

N R\zvan Lucescu: “Nu meritam s\ pierdem”

Selec]ionerul echipei na]ionale a României, R\zvan Lucescu, a declarat dup\ meciul amical de miercuri cu Turcia, c\ “tricolorii” nu meritau s\ piard\, mai ales c\ primul gol a venit dup\ o mare gre[eal\ de arbitraj.
“Fac parte din fotbal gre[elile mari de arbitraj, e p\cat de munca b\ie]ilor. Am întâlnit un adversar foarte tehnic, valoros. Au avut un plus de valoare, dar datorit\ organiz\rii [i determin\rii b\ie]ilor am reu[it s\ compens\m, am stat bine pe teren, am avut [i contraatacuri periculoase. Raportul marilor ocazii e egal, ar fi fost just un rezultat de egalitate. Gre[eal\ foarte mare de arbitraj la penalti, dar [i când am pierdut mingea [i am ajuns într-o astfel de situa]ie. Moralul poate fi ridicat, juc\torii trebuie sa aib\ încredere, au jucat cu un adversar puternic. Nu meritam s\ pierdem”, a spus Lucescu la TVR.

N Hiddink, la prima victorie pe banca tehnic\ a na]ionalei Turciei

Antrenorul Guus Hiddink s-a declarat încântat, de victoria din meciul amical cu România, primul la care olandezul s-a aflat pe banca tehnic\ a na]ionalei Turciei, informeaz\ ajansspor.com.
“Este foarte frumos s\ câ[tigi. M\ bucur c\ am învins în primul meu meci la Istanbul. Juc\torii intr\ încet încet în form\, trebuie s\ se obi[nuiasc\ cu un ritm alert de joc. Sper c\ vor progresa în ceea ce prive[te condi]ia fizic\. Na]ionala Turciei nu s-a calificat la Cupa Mondial\ din Africa de Sud, dar î[i poate rec\p\ta prestigiul pierdut. Trebuie s\ ne ap\r\m împreun\ [i s\ atac\m împreun\ [i pentru a face acest lucru trebuie s\ avem o condi]ie fizic\ foarte bun\”, a spus Hiddink.
Levent Kîzîl, responsabil al loturilor na]ionale ale Turciei, a afirmat c\ pentru echipa antrenat\ de Hiddink este frumoas\ o victorie în fa]a României, înaintea preliminariilor Euro-2012.
“Jocul prost, scorul bun”, este titlul articolului în care prezint\ ajansspor.com victoria na]ionalei Turciei în amicalul cu România. Ajansspor men]ioneaz\ c\ la meci au asistat doar aproximativ 6.000 de spectatori.

N Lupescu: “Sunt lucruri care se pot remedia pân\ la meciul cu Albania”

Directorul general al FRF, Ionu] Lupescu, a declarat c\ arbitrii meciului amical cu Turcia [i-au cerut scuze pentru penaltiul acordat eronat împotriva echipei României, apreciind c\ sunt lucruri care se pot remedia pân\ la meciul oficial cu Albania, din preliminariile Euro-2012.
“Nu sunt dezam\git, unele faze le-am trata prea naiv, am avut ocazii destul de bune, o bun\ organizare, am avut [ase ocazii, îns\ a lipsit ultima pas\. Tot stadionul a v\zut c\ nu a fost penalti. Nu trebuia s\ ajungem la acea faz\, a fost o gre[eal\ de pozi]ionare. Am f\cut un joc bine elaborat, sunt lucruri care se pot remedia pân\ la meciul cu Albania. Arbitrii [i-au cerut scuze dup\ meci pentru gre[eala f\cut\ la acel penalti, dar rezultatul nu se poate schimba. Putem regla ce nu a fost bine în aceat\ sear\. Când va veni meciul oficial vom fi preg\ti]i. Ar fi un început bun cu [ase puncte. Fac un apel la suporteri s\ fie al\turi de noi la Piatra Neam], b\ie]ii vor da totul pe teren”, a spus Lupescu la TVR 2.

N Presa turc\: “Decizia penaltiului, mai mult decât scandaloas\”

Cotidianul turc Milliyet noteaz\, ieri, c\ decizia arbitrului Milorad Mazici, de a acorda penalti pentru na]ionala Turciei în minutul 82 al meciului amical cu România, este “mai mult decât scandaloas\” [i surprinz\toare.
“Na]ionala Turciei nu a ar\tat în ultimul test dinaintea preliminariilor Euro-2012 c\ este preg\tit\. A f\cut gre[eli mari în ap\rare [i nu a reu[it s\-[i creeze ocazii. A preluat conducerea printr-un penalti controversat, iar Arda a pecetluit victoria. (..) în minutul 82 am asistat la o decizie de acordare a unui penalti mai mult decât scandaloas\. Coci[ nici m\car nu l-a atins pe Gokhan Gonul. Faptul c\ arbitrul dictat penalti a surprins [i tribunele, dar ne-a surprins [i pe noi”, scrie Milliyet.
“Arda a acoperit ru[inea”, a titrat cotidianul Fanatik. “Dup\ golul înscris în urma deciziei gre[ite a arbitrului, a intrat în scen\ Arda Turan, care a marcat, în minutul 86”, men]ioneaz\ jurnalul sportiv.
Fanatik le-a acordat dou\ stele pentru presta]ia lor tuturor component]ilor na]ionalei României, cu excep]ia lui Galamaz [i Nicoli]\, care au primit o stea, [i a lui T\nase [i Stancu, care nu au fost nota]i. în ceea ce prive[te echipa Turciei, calificativele au fost asem\n\toare, doar Arda Turan fiind notat cu trei stele.
Potrivit Fanatik, c\pitanul na]ionalei Turciei, Emre Belozoglu, a declarat c\ meciul cu România a fost un examen important. “Am câ[tigat [i suntem ferici]i. Suntem convin[i c\ vom ajunge s\ juc\m mult mai bine”, a precizat el.
Cotidianul Sabah scrie, de asemenea, c\ arbitrul a gre[it acordând penalti, iar jurnalul Star noteaz\ c\ echipa Turciei a reu[it s\ înving\ România dup\ 45 de ani, dar “a r\mas repetent\” în privin]a jocului.
Ak[am consider\ c\ penaltiul a fost d\ruit de arbitru na]ionalei Turciei [i l-a notat pe sârbul Milorad Mazici cu 4, în timp ce asisten]ii Igor Radojcici [i Nikola Tomicici au primit nota 7.
Dintre juc\torii români, Chivu a fost notat de Ak[am cu 7, restul primind 6, 5 [i 4 (Galamaz, Florescu [i Coci[ au primit 4).
“Mazici a acordat un penalti din nimic”, scrie [i jurnalul Vatan. “Emre nu a putut refuza acest cadou: 1-0”, adaug\ sursa citat\.
“Decizie comic\ de penalti”, a notat cotidianul Takvim, în timp ce Gune[ a scris c\ Turcia a preluat conducerea pe tabela de marcaj datorit\ unei decizii gre[ite a arbitrului. “Arbitrul în loc s\ dea corner, a dat penalti”, men]ioneaz\ jurnalul turc.
Gune[ l-a desemnat pe Cristian Chivu cel mai bun juc\tor de pe teren, acordându-i trei stele.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …