Friday , April 19 2024

Romania a invins Canada in Fed Cup. Victorii uimitoare la Montreal

fed cup

Romania a castigat intalnirea disputata in acest weekend cu Canada, scor 3-2, si a avansat in Grupa Mondiala a Fed Cup.

Andreea Mitu si Alexandra Dulgheru au obtinut duminica seara doua victorii uimitoare, cu care reprezentativa de Fed Cup a Romaniei s-a impus la Montreal.

O victorie formidabila pentru reprezentativa nastra, care n-a putut conta pe prezenta Simonei Halep, iar Irina Begu a suferit o accidentare in meciul de sambata. Am avut insa o Alexandra Dulgheru intr-o forma de exceptie,

In penultima partida a disputei, Alexandra Dulgheru a invins-o dramatic pe Francoise Abanda, scorul fiind 3-6, 7-5, 6-2, partida durand doua ore si 14 minute.

Chiar daca romanca a avut 2-0 la debut, Abanda a intors soarta primului set rapid, castigand clar 5 game-uri la rand si apoi si setul, cu 6-3.

Nici setul secund nu a fost mai diferit pana la un punct, Abanda conducand la un moment dat cu 4-2, fiind foarte aproape de victorie. Dulgheru a facut trei puncte la rand apoi, ajungand la 5-4. Nu s-a terminat usor, pentru ca Abanda inca a rezistat, dar a pierdut apoi cu 7-5.

Setul decisiv a fost strans pana la 2-2, dar de atunci Dulgheru si-a ridicat nivelul si a reusit sa castige cu 6-2 aceasta ultima mansa.

Victoria Alexandrei a devenit insa decisiva dupa ce Andreea Mitu a reusit mai devreme partida carierei si a invins-o in trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-1 pe aroganta Eugenie Bouchard.

O performanta superba pentru Andreea, care a aflat ca va evolua cu jucatoarea clasata pe locul 7 in ierarhia WTA cu doar o ora inainte, dupa ce staff-ul reprezentativei noastre a hotarat sa n-o forteze pe Irina Begu, accidentata in meciul de sambata cu Abanda.

In ultimul meci al disputei, cel de dublu, Andreea Mitu si Raluca Olaru au fost invinse de cuplul Dabrowski/ Fishman cu scorul de 6-1 4-6 10-5.

Canada – Romania 2-3
Francoise Abanda – Irina Begu 4-6, 7-5, 6-4
Eugenie Bouchard – Alexandra Dulgheru 4-6, 4-6
Eugenie Bouchard – Andreea Mitu 6-4, 4-6, 1-6
Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru 6-3, 5-7, 2-6
Dabrowski/Fichman – Mitu/Olaru 6-1 4-6 10-5

Romania ajunge in Grupa Mondiala dupa 23 de ani, urmand sa joace din 2016 alaturi de cele mai bune echipe din lume.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …