Thursday , April 25 2024

Roheţki şi Plecanciuc vor juca din această vară pentru FCM Suceava

FCM. Rohetki - Plecanciuc [800x600]

Cei doi jucători au bătut palma cu oficialii echipei locale de fotbal, urmând să revină pe Areni după o pauză de patru ani şi jumătate. Antrenorul Bogdan Tudoreanu a renunţat în schimb la portarul Cristi Butnariu, dar şi la transferul fundaşului Bogdan Straton. Echipa suceveană va disputa astăzi un meci amical pe terenul celor de la SC Bacău u ieri a fost aleasă şi stema oficială a clubului FCM Suceava 

Echipa locală de fotbal este mai activă ca niciodată pe piaţa de transferuri. Oficialii de pe Areni au bătut palma în cursul zilei de ieri cu Andrei Roheţki şi Florin Plecanciuc, cei doi urmând să îmbrace din această vară tricoul celor de la FCM Suceava. Ajuns la aproape 29 de ani, portarul Andrei Roheţki se întoarce la echipa din oraşul natal după o pauză de patru ani şi jumătate, perioadă în care s-a perindat pe la formaţiile Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Botoşani şi FCM Dorohoi. De o repartriere este vorba şi în cazul lui Florin Plecanciuc, originar din Câmpulung Moldovenesc. Jucătorul în vârstă de 26 de ani, revine pe Areni tot după patru sezoane şi jumătate, perioadă în care a jucat pentru Petrolul Ploieşti, CSM Râmnicu Vâlcea şi Metalul Reşiţa.
“Ne-am înţeles cu amândoi. Roheţki urmează să-şi ia în aceste zile actele de la Dorohoi, iar pe Plecanciuc îl vom avea cu siguranţă în teren la amicalul de la Bacău. Odată cu aducerea lui Roheţki vom avea concurenţă pe postul de portar. Si Plecanciuc este un mare câştig pentru noi, mai ales că este polivalent, poate juca şi ca fundaş şi ca mijlocaş la închidere”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.
Au renunţat la Butnariu şi Straton
Odată cu venirile lui Andrei Roheţki şi Florin Plecanciuc, conducerea grupării sucevene a anunţat că va renunţa atât la portarul Cristi Butnariu, care se va întoarce cel mai probabil la Bucovina Rădăuţi, cât şi la transferul fundaşului Bogdan Straton de la FC Clinceni.
Bogdan Tudoreanu spune însă că vor mai exista epurări în cadrul lotul, în condiţiile în care tehnicianul sucevean s-a declarat nemulţumit de cum s-au prezentat unii jucători la amicalul cu FC Botoşani. “La cum s-a prezentat unii la meciul de miercuri o să plece cu siguranţă. Rămânem cu 17-18 jucători în lot şi transferăm alţii care fac faţă în Liga a II-a”, a declarat şeful băncii tehnice de pe Areni.
Astăzi au meci amical cu SC Bacău
Jucătorii care au dezamăgit miercuri au şansa să se revanşeze astăzi, cu începere de la ora 11.30, când FCM Suceava are programat un nou meci de verificare pe terenul colegei de serie Sport Club Bacău. “Sper să începem să avem şi rezultate, dar mai important după aceste ultimele două amicale este să ne formăm lotul de jucători, să avem concurenţă pe toate posturile”, a mai spus Bogdan Tudoreanu.

FCM - Stema [800x600]
A fost aleasă stema oficială a clubului
Conducerea clubului FCM Suceava şi-a ales stema. Aceasta are în prim-plan un cap de zimbru, pe un fundal cu linii verticale alb-albastre şi a fost realizată de Dan Filipciuc. Autorul noii steme a echipei de fotbal a Sucevei are 20 de ani, este fotograf profesio-nist, iar în trecut a cochetat cu presa locală de sport. Dan Filipciuc a propus două steme pentru ambele regăsindu-se în topul preferinţelor suporterilor suceveni care au votat în sondajul realizat de site-ul GazetaSV.ro
“Sunt bucuros ca una dintre variantele mele a fost aleasă să reprezinte această frumoasă echipă. Sper să-i poarte noroc şi de acum încolo fotbalul sucevean să fie pe o panta ascendentă”, a spus Dan Filipciuc.
Conducerea clubului FCM Suceava urmează sa îl premieze pe autorul stemei cu un abonament la meciurile de pe teren propriu în sezonul 2014/2015, precum şi cu obiecte promoţionale ale echipei. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …