Friday , April 19 2024

Roger Federer il invinge pe Rafa Nadal in finala la Shanghai dupa un meci perfect

federer-shanghai

Roger Federer a evoluat impecabil si a castigat marea finala a Mastersului de la Shanghai, din China, in dauna bunului sau prieten, dar si a marelui sau rival, liderul mondial Rafa Nadal, scor 6-4, 6-3.

Partida a durat o ora si 13 minute si a consfintit a 5-a victorie la rand a lui Federer in fata lui Nadal la jocurile directe, iberic care insa conduce in continuare la acest capitol, scor 23-15.

Federer a jucat ca in tinerete la Shanghai, nu i-a oferit lui Nadal nici macar o sansa de break si la mijlocul setului 2 avea o statistica uriasa de partea sa, doar 5 puncte pierdute pe serviciul sau.

Jocul a inceput cu un break decisiv din partea lui Roger, break care avea sa si decida setul 1, terminat cu 6-4, dupa doar 36 de minute de joc.

Setul doi a inceput mai echilibrat, pana la 2-2 insa, cand Federer a facut inca un break decisiv, urmand sa castige setul si mai usor, 6-3, pentru a dovedi aceasta finala dupa doar 73 de minute.

Federer castiga asadar la Shanghai si se mai apropie de Nadal in clasamentul ATP, ibericul ramanand pe 1 cu 10465 de puncte, Federer avand 8505.

Elvetianul il egaleaza pe Ivan Lendl, pe locul doi pe lista trofeelor castigate all-time, amandoi cu cate 94 de turnee castigate.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …