Friday , March 29 2024

Roberto Baggio a primit World Peace Award

World Peace Award, decernat în fiecare an de laureaţii premiului Nobel pentru pace, i-a fost atribuit, marţi, fostului fotbalist italian Roberto Baggio, care a declarat că o astfel de distincţie îl bucură mai mult decât “Balonul de Aur”.

“Este mai bine decât Balonul de Aur (n.r. – primit de Baggio în 1993). Comparativ cu o astfel de recompensă, toate celelalte succese personale şi profesionale devin ridicole”, a declarat Baggio pentru agenţia de presă Ansa.

Premiul îi va fi înmânat lui Baggio vineri, la Hiroshima (Japonia). Fostul fotbalist, convertit la budism, a fost recompensat pentru angajamentul său umanitar, în special în Birmania. Ambasador al FAO (Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură) din 2002, Roberto Baggio a militat pentru eliberarea disidentei Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru pace.

Roberto Baggio şi-a încheiat cariera de jucător în 2004, după ce a evoluat la echipe precum Fiorentina, Juventus, AC Milan şi Inter Milano şi după ce a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

În 2009, World Peace Award a fost atribuit cântăreţei britanice Annie Lennox, pentru participarea acesteia la lupta împotriva SIDA în Africa de Sud.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …