Tuesday , April 23 2024

Remiză spectaculoasă între Rapid şi Săgeata

Liga 2. Rapid - Sageata (2) [800x600]

 Rapid Suceava şi Săgeata Năvodari au încheiat la egalitate, scor 2-2, într-un meci disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în prezenţa a nu mai puţin de 3.500 de spectatori  

Rapid Suceava a rămas invincibilă şi după vizita principalei candidate la promovare, formaţia antrenată de Bogdan Tudoreanu terminând la egalitate, scor 2-2, meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în compania celor de Săgeata Năvodari, în etapa a IV-a a ligii secunde.
Nici bine nu s-au aşezat primii suporteri suceveni în tribune că oaspeţii erau deja în avantaj pe tabela de marcaj. Vezan a trimis o pasă în cercul de la mijlocul terenului, Cristi Ganea l-a depăşit din preluare pe Velescu, l-a driblat apoi şi pe Bălan, ieşit în întâmpinare, şi a deschis scorul cu un şut plasat. Era abia secunda 30 a întâlnirii.
“Ceferiştii” n-au resimţit şocul golului încasat repede, restabilind egalitatea în minutul 7, când Matei a primit o minge în banda stângă a atacului sucevean, s-a descotorosit de un fundaş advers, a pasat la 15 metri pentru Negru, iar nouarul gazdelor nu a stat prea mult pe gânduri, învingându-l pe Albuţ cu un şut din prima la colţul lung. Incurajaţi de circa 3.500 de spectatori, printre care şi o inimoşii “Cavaleri ai Nordului” rapidiştii şi-au continuat şarjele ofensive, trecându-şi în cont alte două ocazii prin Matei. Mai întâi, vârful sucevenilor a fost blocat în momentul şutului, iar apoi a fost oprit aiurea în drumul spre poartă de fluierul centralului Florin Andrei, la o fază în Cârjă a simulat un fault la mijlocul terenului şi a intrat în colimatorul spectatorilor de la tribuna a II-a pentru tot restul meciului.
La jumătatea primei reprize, Semeghin a executat o lovitura liberă din banda dreaptă, Albuţ a boxat mingea greşit, dar reluarea cu capul a lui Sumanariu a ocolit ţinta. Dobrogenii au replicat prin Vezan, dar şutul acestuia de la 25 de metri a fost reţinut în doi timpi de Roheţki.
La poarta opusă, Matei a scăpat din nou pe partea dreaptă, a şutat de la 12 metri, dar Albuţ a deviat cu vârful degetelor mingea în corner.
S-a intrat cu 1-1 la pauză, cu un plus la posesie de partea oaspeţilor.
Săgeata a început mai vioi repriza secundă, dar spaniolul Guerra a nimerit doar plasa laterală cu un şut din unghi. Pe contre, Rapidul putea trece în avantaj în minutul 55, când Cerlincă a şutat puternic din partea dreapta şi Damian a fost la câţiva centimetri de un autogol, mingea deviată de stoperul constănţenilor muşcând din bara propriei porţi. Peste patru minute a venit rândul lui Matei să caute golul, dar şutul său de la distanţă a fost respins de la rădăcina barei de Albuţ.
Norocul a ţinut însă cu echipa din Năvodari, oaspeţii revenind în avantaj în minutul 65, când căpitanul Vezan a centrat puternic din banda dreaptă şi Velescu a deviat nefericit balonul în propria poartă, imparabil pentru Roheţki. “Ceferiştii” n-au stat însă să-şi smulgă părul din cap. Au promis înaintea meciului că nu-şi vor dezamăgi suporterii.
Si n-aveau s-o facă. Boacăna fiind reparată în minutul 75, când Semeghin a centrat în interiorul careului, apărarea oaspeţilor a deviat pe spate până la Matei, iar atacantul gazdelor a aşezat cu mingea cu latul, ca la tenis cu piciorul, în vinclul porţii apărate de Albuţ. Avea să fie al cincea gol în doar patru etape pentru vârful adus de la Dunărea.
In ultimele cinci minute fiecare dintre combatante a avut şansa victoriei. Mai întâi, Srdic a câştigat un duel umăr la umăr cu Plecaniuc, a pătruns în careu, dar şutul sârbului din câţiva metri s-a lovit de mâna salvatoarea a lui Roheţki. De celaltă parte, Bălan a centrat ca la carte, pe şase metri, pentru nou-intratul Apostol, dar mingea trimisă cu capul de mijlocaşul “ceferiştilor” a ajuns între ambulanţele din spatele porţii lui Albuţ. N-a fost nici 2-3, nici 3-2. S-a terminat 2-2, un rezultat care pare să mulţumească ambele tabere.
Rapid Suceava: Roheţki – D. Bălan, Plecanciuc, Velescu, Semeghin – Cerlincă (’69 Gheorghiuc), Sfrijan (’58 Al. Apostol), Sumanariu, Bâgu – Negru (’66 Marinkovic), Matei. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Săgeata Năvodari: Albuţ – Cârjă, Fl. Pătraşcu, Damian, Bruno – Stana (’82 Cervera), Muzac – Cr. Ganea, Vezan, Deletic (’58 Eloy) – Guerra (’73 Srdic). Antrenor: Cătălin Anghel.
Cătălin Anghel despre publicul de pe Areni: “Merită nota 10”
Cătălin Anghel a venit primul la conferinţa de presă şi a început prin a felicita publicul prezent sâmbătă pe Areni. “Trebuie să felicit suporterii din Suceava pentru au venit într-un număr atât de mare la un meci din Liga a II-a. Chiar dacă am fost înjurat din primul până în ultimul minut, asta e, îmi asum injuriile. E foarte important pentru fotbal ca lumea să vină la stadion, iar din punctul acesta de vedere Suceava merită nota 10”, a declarat antrenorul celor de la Săgeata Năvodari.
Tehnicianul echipei oaspete a apreciat drept echitabil rezultatul de egalitate înregistrat între Rapid şi Săgeata. “Am venit să câştigăm la Suceava, dar ştiam că vom întâlni o echipă bună, o echipă cu nişte jucători cu experienţă chiar de nivelul Diviziei A şi, ca o ca-racteristică a zonei, cu nişte jucători foarte agresivi. Am încercat să desfacem jocul, să plimbăm mingea, dar construcţia noastră a fost puţin cam lentă şi din acest motiv nu ne-am creat mai multe ocazii de gol. Consider că acest 2-2 este un rezultat echitabil, chiar dacă şi noi, şi Suceava am avut ocazia de a câştiga pe final”, a spus Cătălin Anghel.
Anghel consideră că Rapid Suceava este o echipă capabilă să încurce orice adversar din Liga a II-a. “Dacă va evolua cum a evoluat contra noastră, Suceava poate pune probleme tuturor echipelor. E o echipă bun, care poate termina sus campionatul. Eu vreau să încurce pe toată lumea, nu doar pe noi”, a precizat antrenorul Săgeţii Năvodari, care a negat că echipa sa ar avea pro-bleme financiare.
Tudoreanu: “Doar neşansa a făcut să nu câştigăm acest meci”
De partea cealaltă, antrenorul Bogdan Tudoreanu consideră că doar neşansa a făcut ca Rapidul să nu câştige meciul de sâmbătă. “A fost tocmai cum ne aşteptam: un joc dificil. Am întâlnit cea mai bună echipă din serie, dar cred că i-am dat o replică bună şi poate doar neşansa a făcut să nu câştigăm acest meci. Per total, cred că băieţii au făcut un meci bun, s-au dăruit şi vreau să-i felicit pentru efortul depus şi pentru rezultat. Este un punct, ni le-am fi dorit pe toate, dar nu cred că vor fi multe echipe care să câştige puncte în acest sezon contra Săgeţii Năvodari”, a declarat antrenorul echipei rapidiste.
Seful băncii tehnice de pe Areni a ţinut să mulţumească şi celor aproximativ 3.500 de spectatori prezenţi în tri-bune la meciul de sâmbătă. “Rezultatul poate că pe unii i-a mulţumit, pe alţii nu. Vreau însă să mulţumesc publicului care a venit în număr mare şi galeriei care ne-a susţinut în permanenţă. Sperăm să continuăm pe aceiaşi linie şi să ne întoarcem cu trei puncte de la Baloteşti”, a spus Ted.
Nemulţumiţi de maniera de arbitraj din repriza secundă
Bogdan Tudoreanu s-a declarat nemulţumit de maniera de arbitraj a centralului mureşean Florin Andrei, arbitru care, curat-murdar, până nu demult a fost concetăţean cu actualul manager de la Săgeata Năvodari, Aurelian Băbuţean. Cunoştiinţe vechi. “Prin maniera de arbitraj, în repriza a doua, centralul a adus adversarul în permanenţă peste noi. Toată repriza a dat un plus pentru adversar, dar nu avem ce face, rezultatul rămâne acelaşi. Dacă dădeam gol la acea ocazie a lui Apostol din final încheiam meciul”, a spus antrenorul Rapidului.
Rezultatele etapei a IV-a:
Unirea Slobozia – CS Baloteşti 4-0
Rapid Suceava – Săgeata Năvodari 2-2
SC Bacău – CF Brăila 1-1
Academica Piteşti – FCM Dorohoi 2-0
FC Voluntari – Farul Constanţa 5-1
ACS Berceni – Gloria Buzău 4-2
(Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …