Friday , March 29 2024

Real Madrid a castigat dramatic finala Ligii Campionilor, dupa loviturile de la 11 metri

real-atletico

Real Madrid a castigat pentru a 11-a oara in istoria sa Liga Campionilor, sambata seara, dupa ce a invins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 6-4 la loviturile de departajare. Dupa 120 de minute, scorul a fost 1-1.

Meciul a inceput perfect pentru jucatorii lui Zinedine Zidane, care au inscris in minutul 15 prin capitanul Sergio Ramos, acelasi jucator care a dat semnalul revenirii in urma cu doi ani, cand a egalat in ultimul minut al finalei cu Atletico de la Lisabona. Spaniolul a devenit totodata primul fundas ce inscrie in doua finale de Champions League.

Atletico a raspuns prin Antoine Griezmann, insa francezul nu a gasit calea spre gol nici macar cand arbitrul a acordat penalti, imediat dupa pauza, la un fault al lui Pepe asupra lui Fernando Torres, trimitand puternic in transversala.

Diego Simeone s-a dovedit insa foarte inspirat cand a mutat la pauza cu Carrasco, tanarul belgian reusind sa inscrie in minutul 79 dupa doua pase perfecte: Gabi catre Juanfran, care apoi a centrat in fata portii.

In prelungiri, Juanfran si Carrasco au fost in continuare cei mai periculosi jucatori ai lui Atletico, in timp ce de la Real s-au remarcat Cristiano Ronaldo si Bale, insa fara a putea sa-l invinga pe excelentul portar Oblak. De asemenea, Saul si Koke au fost printre cei mai buni fotbalisti ai lui Diego Simeone.

Cele doua reprize de prelungiri nu au adus nicio schimbare, jucatorii fiind vizibil foarte obositi, astfel ca meciul s-a scurs catre loviturile de departajare.

Aici, Juanfran a fost singurul care a ratat, trimitand in bara, si i-a dat astfel ocazia lui Cristiano Ronaldo sa aduca al 11-lea trofeu al Ligii Campionilor pentru Real Madrid, la capatul loviturilor de departajare unde Oblak a parut depasit.

Atletico Madrid devine astfel prima echipa care aduna trei finale de Liga Campionilor sau Cupa Campionilor Europeni pierdute, fara a castiga trofeul.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …