Thursday , April 18 2024

Răzvan Burleanu va da startul Cupei Satelor în județul Suceava

Președintele Federației Române de Fotbal va fi prezent sâmbătă, la Ipotești, la primul turneu local al Cupei Satelor. Județul Suceava a înscris în competiție un număr record de echipe: 61. “Vreau să le mulțumesc profesorilor de sport și primarilor din județ pentru receptivitate”, a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal, Ciprian Anton  

Federația Română de Fotbal a lansat în această toamnă Cupa Satelor. Organizată în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiior Rurale, competiția este dedicată copiilor sub 13 ani din satele și comunele din România.

Asociația Județeană de Fotbal Suceava s-a înscris în competiție cu un număr record de echipe: 61, județul nostru fiind fruntaș la acest capitol. “Din ce știu eu, în momentul lansării oficiale a Cupei Satelor, județul Suceava ocupa primul loc ca număr de echipe înscrise. Pe aceasta cale, vreau să le mulțumesc profesorilor de sport și primarilor din județ pentru receptivitate”, a declarat preșe­dintele Asociației Județene de Fotbal, Ciprian Anton.

Cele 61 de echipe participante vor fi împărțite în șase gru­pe zonale. Primul turneu local va avea loc sâmbătă, pe un teren ce va fi amenajat imașul din Ipotești și va aduna la start reprezentantele localităților Adâncata, Ipo­tești, Verești, Gulia, Bosanci, Fân­tânele, Dumbrăveni și Udești, prima clasată urmând să se califice la faza județeană.

Fluierul de start al fazei locale a Cupei Satelor va fi dat chiar de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Bur­leanu, care va fi prezent sâmbătă, la Suceava, împreună cu directorul departamentului de dezvol­tare al FRF, Ciprian Paraschiv, și cu 12 președinți de AJF-uri.

“Sunt foarte bucuros că ­viziu­nea noastră strategică pri­vind dezvoltarea fotbalului în mediul rural trece într-o nouă etapă. După acțiunile de scouting din proiectele <<Transformă Ulița în Stadion>> și <<Performanța are Viitor>>, propunem un format competițional atractiv prin Cupa Satelor. Astfel, am con­vin­­gerea că vom regăsi peste ani jucători ai echipei naționale care să mărturisească mândri că au început fotbalul în Cupa Sa­te­lor!”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, la lan­sa­rea întrecerii.

La prima ediție a Cupei Sa­telor s-au înscris peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele și comunele României. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …