Tuesday , April 23 2024

Răzvan Bernicu şi-a făcut planurile pentru partea a doua a campionatului

CSU - Bernicu

Tehnicianul echipei locale de handbal este mulţumit de actualul lot, dar şi-ar mai dori un pivot cu experienţă. Răzvan Bernicu a anunţat că va renunţa la cel puţin doi jucători după turneul amical de la Călăraşi. Antrenorul sucevean consideră că echipa ar avea nevoie de buget de circa 1,5 milioane de lei, pentru a reveni de sezonul viitor în lupta pentru cupele europene

Antrenorul echipei de handbal CSU Suceava, Răzvan Bernicu, se declară în mare parte multumit de lotul pe care îl are la dispoziţie pentru a doua parte a campionatului. Tehnicianul sucevean şi-ar mai dori un pivot cu experienţă, însă transferul acestuia depinde de banii care vor veni de la Primărie şi Consiliul Judeţean.
Răzvan Bernicu aşteaptă turneul de la Călăraşi pentru a se hotâri pe ce jucători se va baza în sezonul de primăvara al Ligii Nationale. In funcţie de evoluţia în amicalele cu CSM Călăraşi, Dinamo şi Stiinţa Bacău, tehnicianul sucevean urmează să renunţe la cel puţin doi jucători. “In mare mi-am făcut o părere despre Daniel Bălan şi aştept să îl văd şi în turneul de la Călăraşi. El a suferit o mică accidentare, dar până atunci a fost titularul postului de centru la echipa naţională de tineret. Se vede ca este un pic în urmă cu pregătirea, dar este un jucător de viitor şi depinde de el dacă va rămâne la noi sau nu. La ora asta avem un lot destul de numeros. Roşu încă este la recuperare la Târgu Mureş, iar Panait s-a accidentat la începutul perioadei de pregătire. Vor reveni însă cât de curând amândoi şi va trebui să renunţăm la doi sau chiar trei jucători. Răzvan Leţu este un băiat serios şi muncitor. El a jucat mai puţin în meciurile cu Bacăul şi Odorheiul. La Odorhei a avut câteva minute în care a făcut câteva acţiuni bune, a marcat patru goluri şi a prins încredere. De la Marius Bahan aştept mult mai mult pentru că a ajuns la aceeaşi maturitate cu majoritatea componenţilor echipei”, a declarat Răzvan Bernicu.
Incearcă să transfere un pivot din străinătate
In cazul în care bugetul îi va permite, Răzvan Bernicu va încerca să aducă la Suceava un pivot străin. “Eu unul aş mai avea nevoie cel puţin de un pivot de meserie. Este un post pe care suntem încă deficitari şi se vede că jucăm foarte puţin cu pivotul. Aşa am mers tot turul, avem foarte puţine goluri marcate din această poziţie şi nu este un lucru deloc îmbucurător. Transferuri se mai pot face, însă doar de jucători care nu au mai evoluat în campionatul românesc. Un pivot străin, din discuţiile pe care le-am avut cu 2-3 impresari, nu ar fi deloc ieftin. Costă, dar avem nevoie de ora actuală de un pivot cu experienţă. Cu cât mai repede vom face o nouă asociere cu Primăria şi Consiliul Judeţean, cu atât mai repede vom putea aduce înca cel puţin un jucător”, a mai spus antrenorul echipei locale de handbal.
Au primit doar două treimi din banii promişi de Primărie
Din cele trei miliarde de lei vechi pe care CSU Suceava le avea promise de la Primărie spre finalul anului trecut, la club au ajuns doar două miliarde. “Am primit două miliarde şi urmă să mai primim unul pe final de an. Nu l-am primit, dar este posibil să îl primim anul acesta, pe un nou proiect. Un lucru bun este că la ora actuală noi suntem cu banii la zi, jucătorii sunt plătiţi la zi. Asta este cel mai important, când jucătorii sunt mulţumiţi atunci sunt dispuşi să dea totul pe teren. Vom propune un nou proiect şi sper să ajungem cât mai curând la discuţii cu oficialii Primăriei şi ai Consiliul Judeţean. La ora aceasta din partea Primăriei ar trebui cel puţin 10 miliarde, cum am avut în anii trecuţi. Sper într-o asociere şi cu Consiliul Judeţean. Venind şi de acolo o sumă de 4-5 miliarde, putem avea la anul o echipa competitivă, o echipă de primele şase locuri”, a mai spus Razvan Bernicu.
Acesta a mărturisit că are doi parteneri din mediul privat, niciunul însă dintre cei din anii trecuţi. Tehnicianul “studenţilor” şi-a propus ca în scurt timp să se ocupe şi de capitolul marketing, un prim pas fiind actualizarea site-ului oficial al clubului. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …