Thursday , March 28 2024

Rapidul a dat chix la Brăila

Echipa suceveană a fost învinsă, sâmbătă, pe terenul Daciei Unirea Brăila, cu scorul de 0-1, în prima etapă din noul sezon al Ligii a II-a. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Onofraş, în minutul 31. “Rezultatul este mincinos, meritam cel puţin un egal”, consideră antrenorul Bogdan Tudoreanu 

 Play-off. Rapid - Academica 1-4 [800x600]

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la Brăila. Rapidul a dat chix la debutul în campionatul Ligii a II-a, formaţia antrenată de Bogdan Tudoreanu fiind învinsă, cu scorul de 0-1, în meciul disputat sâmbătă pe terenul Daciei Unirea, în prima etapă a sezonului regulat.

Intr-o partidă desfăşurată pe o temperatură de 34 de grade, prima şansă de gol a aparţinut “ceferiştilor”, Enciu trimiţând cu capul pe lângă poartă după o centrare venită de la Semeghin. Gazdele au reacţionat imediat, trecând în două rânduri pe lângă deschiderea scorului la două faze aeriene finalizate de Olenic şi Puşcaşu peste transversală. Când Dacia Unirea a nimerit poarta, Hânţăscu a fost la post, respingând mingea în bară la un şut din 16 metri trimis de Roşu.

Pe fondul unei dominări clare a brăilenilor, golul a picat în minutul 31. Olenic a aruncat o minge în interiorul careului, Puşcaşu a recentrat-o cu capul până la Onofraş, iar veteranul gazdelor a înscris din cădere pe lângă portarul Hânţăscu. Rapidul a avut şansa de a egala situaţia peste doar trei minute, dar Jitariuc, debutant la Liga a II-a, a vrut să rupă plasa de la 10 metri, şutând pe pista de atletism a stadionului.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut a lui Vrabie de la aproximativ 22 de metri, reţinut fără probleme de Mitrea. S-a intrat cu 1-0 la vestiare.

Tudoreanu a făcut două schimbări la pauză, dar primele ocazii ale reprizei secunde au aparţinut tot brăilenilor. Mai întâi, Puşcaşu a fost blocat în ultimul moment de nou-intratul Tăutianu, iar mai apoi Hânţescu a respins mingea în lateral la şutul de la distanţă a lui Roşu.

Fără nimic de pierdut, “ceferiştii” au riscat mai mult pe finalul întâlnirii. Sandu l-a încercat fără succes pe Mitrea cu o lovitură de cap, iar apoi, Jitariuc a pătruns în careu pe partea dreaptă, dar a şutat peste ţintă.

Gazdele au avut ultimele emoţii în minutul 88, când Sandu a reluat din voleu de la 10 metri, iar mingea a trecut peste bara transversală.

Dacia Unirea Brăila – Rapid Suceava s-a terminat 1-0, iar trupa lui Bogdan Tudoreanu are parte de un început dezamăgitor de sezon.

Dacia Unirea Brăila: Mitrea – G. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roşu, Olenic, Puşcaşu (‘69 Frunză), Necoară – Onofraş (‘78 Istrate), P. Ioan (‘80 Stângaciu). Antrenor: Alin Pânzaru.

Rapid CFR Suceava: Hânţăscu – D. Bălan, Ferariu (‘46 E. Sandu), S. Ciobanu, Semeghin – Vrabie, Onciu (‘63 Sumanariu), Sfrijan, Jitariuc, Aeroaiei (46 Tăutianu), M. Enciu. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Tudoreanu: “Rezultatul este mincinos, meritam cel puţin un egal”

La final, Bogdan Tudoreanu a apreciat că rezultatul meciului de sâmbătă este unul mincinos. “Am început foarte slab,meciul şi am primit un gol după o fază care nu anunţa nimic. Repriza a doua am dominat-o categoric, ne-am creat multe ocazii, dar fotbalul se joacă pe goluri. Rezultatul este mincinos, meritam cel puţin un egal. Sperăm ca meciul viitor să-l abordăm mai bine şi să obţinem prima victorie”, a declarat antrenorul Rapidului după 0-1 cu Dacia Unirea.

In runda următoare, Rapidul va primi sâmbăta viitoare, pe stadionul Areni, vizita celor de la Bucovina Pojorâta. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …