Tuesday , April 23 2024

Rapidul a câștigat cu șansă în fața Bucovinei Pojorâta

Echipa antrenată de Costel Ilie a câștigat amicalul disputat ieri, pe terenul sintetic de la LPS, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Tudorache. Pojorâta a avut cele mai mari ocazii ale întâlnirii, printre care și un penalty ratat de Căinari.  “Am avut șansă în debutul primei reprize. Dacă cei de la Pojorâta fructificau ocaziile avute, era greu să remontăm”, a recunoscut la final antrenorul celor de la Rapid CFR  

 Amical. Rapid - Pojorata (1)

Rapid Suceava s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, în fața celor de la Bucovina Pojorâta, într-un meci amical disputat ieri, pe terenul sintetic de la LPS, pe parcursul a două reprize a câte 50 de minute.

Aflată la primul test de la ieșirea din cantonament, trupa antrenată de Dănuț Mândrilă a avut două ocazii mari de a dechide scorul în debutul jocului, dar Coman a șutat pe lângă poartă, iar mai apoi Hânțăscu a resprins mingea de sub transversală la o reluare cu capul a lui Stănescu. La poarta oaspeților, Jitariuc a primit o pasă în spate la marginea careului, dar șutul mijlocașului rapidist a trecut peste țintă.

La jumătatea primei reprize, arbitrul Robert Sroder a dictat lovitură de pedeapsă în favoarei Pojorâtei la un fault a lui Hânțăscu asupra lui Coman, dar execuția lui Căinari de la 11 metri a nimerit bara. Contrar cursului jocului, “ceferiștii” au deschis scorul în minutul 45, când Tudorache a finalizat de la colțul scurt o centrare pe jos a lui Sandu.

Cu o garnitură schimbată aproape în totalitate, oaspeții au rămas la fel de activi în repriza secundă, dar a suferit în continuare la finalizare, Hânțăscu reușind să se opună cu succes la câteva șuturi periculoase trimise de noua achiziție a Pojorâtei, Alexandru Marin.

Dacă, din cauza numărului mare de accidentați, antrenorul “ceferiștilor”, Costel Ilie, a folosit ieri doar 14 jucători, de partea cealaltă, Dănuț Mândrilă a rulat întreg lotul avut la dispoziție, prin care fundașul Sebastian Târțărău (Atletico Vaslui) și atacantul Adrian Viorică (CSM Pașcani), veniți în probe la gruparea de sub Giumalău.

Rapid Suceava: Hânțăscu – D. Bălan, Velescu, S. Ciobanu, Semeghin – Sfrijan, Dănilă – Jitariuc, I. Plămadă, E. Sandu – Tudorache. După pauză au mai intrat: Apostol, Galan și Ghiorghiciuc.

Bucovina Pojorâta (prima repriză): Pop – D. Cristescu, Răuță, Moisii, Duțică – Pâslaru, V. Stănescu, Jugaru, Căinari – M., Coman, Viorică.

Bucovina Pojorâta (repriza a doua): Puianu – Juncănaru, Vitu, Jardă, Acostăchioaie– Târțărău, Nuțescu, Martin, Căinari – Buhăcianu, Marin.Amical. Rapid - Pojorata (Rezerva)

“A fost un joc util, în compania unei echipe agresive, bine pregătită fizic. In debutul primei reprize am avut șansă. Dacă cei de la Pojorâta fructificau ocaziile avute în primele 10 minute și penalty-ul, eu zic că era greu să remontăm. Este bine că nu am cedat, că am crezut în șansa noastră, ne-am făcut antrenamentul”, a declarat Costel Ilie.

Tehnicianul celor de la Rapid mai așteaptă câțiva jucători pe posturile deficitare ale echipei. “Așteptăm să ne mai vină câțiva jucători pe posturile deficitare. Am văzut că s-au cam închis obloanele la Rădăuti, dar nu știu exact care este situația. Dacă mi se va propune jucători, îi voi aștepta să îi testez și să mă edific”, a mai spus Ilie.

De partea cealaltă, pentru directorul tehnic al Bucovinei Pojorâta, Bogdan Grosu, meciul amical de ieri a fost o bună ocazie de omogeniza relațiile de joc și de a contura un prim “11”. “A fost un joc util, între două echipe care abia au ieșit din faza acumulărilor fizice. Am rulat mulți jucători și din acest motiv am stabilit cu adversarii să jucăm reprize de câte 50 de minute. Suntem în căutarea acelui prim 11 pentru că au apărut destul de mulți jucători noi în pauza de iarnă. Incercăm să omogenizăm echipa cât mai repede pentru a ne îndeplini obiectivele. Am considerat că în compartimentul ofensiv ne trebuie niște atacanți și, la unele recomandări am vrut să-l vedem pe Viorică. Rămâne să decidem dacă îl oprim în lot”, a declarat Bogdan Grosu.

Meciul revanșă dintre Rapid Suceava și Bucovina Pojorâta este programat pe 19 februarie. Până atunci, “ceferiștii” vor mai juca cu SC Bacău (16 februrie), iar Pojorâta cu juniorii republicani de la LPS Suceava (13 februarie) și cu Stiința Miroslava (16 februarie). (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …